ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Διαχείριση και η Ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου Ύδρα 2018 (14/06/2018)

Σάββατο, 16 Ιουνίου2018
Ιστορικό Μουσείο Ύδρας
Ώρα 11:00-13:30 | Είσοδος ΕλεύθερηΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας και η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βουκουρέστι 2017 διοργανώνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα 11:00 Ημερίδα Διαχείρισης και Ανάδειξης της υλικής και άυλης κληρονομιάς ενός τόπου, η οποία θα υλοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Ύδρας.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της πολιτιστικής δικτύωσης στην περιφερειακή ανάπτυξη και στον τουρισμό και παράλληλα να φωτιστεί η σημασία διεθνών συνεργασιών, που προωθούν τους στόχους της πολιτιστικής πολιτικής ενός τόπου προβάλλοντας και την πολιτιστική δραστηριότητα και προωθώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του πολιτισμού.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι με το γνωστικό υπόβαθρο και το αναγνωρισμένο τους κύρος,θα θίξουν επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα σχετικά την αξιοποίησή των συνεργειών και της δικτύωσης ως συγκριτικό πλεονέκτημα προώθησης πολιτισμού, αναδεικνύοντας διεθνώς την ιδιαίτερη ταυτότητα ενός τόπου και διαμορφώνοντας παράλληλα ισχυρό brandname στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πολιτιστικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα, στην Ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κύριος Γεώργιος Κουκουδάκης, Δήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος ΚΕΔΥ και η κυρία Κατερίνα Μαραγκού, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΥ και θα γίνει καλωσόρισμα από την Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος “3 doors-3 countries” της Διαβαλκανικής Ακαδημίας Πολιτιστικής Διαχείρισης 2017. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι τράπεζες θεμάτων με κύριο άξονα την Περιφερειακή ανάπτυξη με γνώμονα τον πολιτισμό και την παρουσίαση παραδειγμάτων από την Ελληνική εμπειρία.

Σας περιμένουμε όλους,
Κ.Ε.Δ.Υ.