ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Με τραγούδια και χορούς από τον Υ.Ν.Ο. έκλεισαν οι επιτυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων 2018 (26/06/2018)

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου οι εορταστικές εκδηλώσεις “Μιαούλεια 2018” με την παρουσίαση  του μουσικοχορευτικού δρώμενου «Με τραγούδια και χορούς» από τα τμήματα χορού  του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου, της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και της μικτής χορωδίας “ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ” Ι. Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου με οδηγό την καταξιωμένη Μαέστρο Χρυσούλα Τσιμούρη Κατσουρού και υπεύθυνο προγράμματος τον κ. Γιώργο Γκολέμη, χοροδιδάσκαλο ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει και την χορογραφία των χορευτικών.

Η μουσική παράδοση μας προσφέρει ιστορικές μνήμες, ηθικές αξίες που χωρίς αυτές ο σύγχρονος Έλληνας θα παρέμενε μετέωρος χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό. Ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Γκολέμης, φαίνεται πως βρήκε τον τρόπο συμφιλίωσης των νέων με την παράδοση και δεν είναι άλλος παρά ο χορός και τα  δημοτικά μας τραγούδια και κατ’ επέκταση όλη η ελληνική μουσική παράδοση, που καθρεφτίζουν τους αγώνες, τους πόθους, τις χαρούμενες ή τις δύσκολες στιγμές του λαού, όσο και στιγμές ηρωισμού και δόξας, αλλά και την ευγένεια και την ανωτερότητα της ψυχής του λαού. Το μουσικοχορευτικό δρώμενο ενθουσίασε τους εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν συμμετείχαν και καταχειροκρότησαν τα παιδιά και τους χορευτές που πήραν μέρος.

Σε χαιρετισμό του ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Γκολέμηςκαι κλείνοντας τη μουσικοχορευτική παράσταση ευχαρίστησε τους μικρούς του μαθητές αλλά και του γονείς και όλους όσους τον βοήθησαν στην παρουσίαση. Επίσης απύθυνε θερμότατες ευχαριστίες στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό ο οποίος προσέφερε την Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού για την παρουσίαση  του μουσικοχορευτικού δρώμενου του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου γιατί λόγω κακών καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι.

Ακολούθησαν από μέρους του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου απονομές τιμητικών πλακετών και στη συνέχεια ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Γκολέμης κάλεσε τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη ο οποίος προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο που την παρέλαβε το μέλος του Δ.Σ. κ. Μ. Τζουρντό.

Ο Δήμαρχος Ύδρας έκλεισε με χαιρετισμό αναφερόμενος στις επιτυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2018» ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στις επιτυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων 2018.
Στην μουσικοχορευτική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Ιερείς, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, μέλη του Δ.Σ. του ΥΝΟ και πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει ασφυκτικά τη Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού.

Η πολύ όμορφη και επιτυχημένη παρουσίαση  του μουσικοχορευτικού δρώμενου του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού μετά παρέμβαση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού φιλοξένησε την εκδήλωση στο Συνεδριακό κέντρο γιατί λόγω κακών καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ύδρας.

Ο Καθεδρικός Ναός της Ύδρας ως γνωστόν πρωτοστατεί σε κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αλλά και στους αγώνες των κρίσιμων καιρών προσφέροντας έργο στην κοινωνία της Ύδρας αλλά και σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Φάνη και τον Δημήτρη, δύο δραστήρια μέλη του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή το τελευταίο διάστημα.
https://hydraspoliteia.blogspot.com/2018/06/2018_25.html?m=1