Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στην Ύδρα (28/10/2018)
 
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα  το ιστορικό νησί της Ύδρας γιόρτασε την Αγία Σκέπη και την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές στους Ήρωες του έπους του «ΟΧΙ» και της Εθνικής Αντίστασης.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2018 ο εορτασμός της  Εθνικής Επετείου ξεκίνησε με Κωδωνοκρουσίες και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Στη Θεία Λειτουργία αλλά και την Δοξολογία που ακολούθησε στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ συλλειτουργούντων του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου  και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ακίνδυνου Δαρδανού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρου Θεοδοσίου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Γκιάκου, του Πρεσβύτερου π. Γεώργιου Βλαχόπουλου.Μετά το πέρας της Δοξολογίας  τελέστηκε Επιμνημόσυνος Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ναού από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο  π. Ακίνδυνο Δαρδανό και του Ιερού Κλήρου της Ύδρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας εκφώνησε εντός του Καθεδρικού Ναού πατριωτικό και συγκινητικό λόγο στους μαθητές και Σπουδαστές των Σχολείων της Ύδρας.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τον  Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, την απόγονο ήρωα του Έπους του '40 κ. Μ. Μπίκου, τον Εκπρόσωπο του ΥδραΪκού Συνδέσμου Πειραιά κ. Ε. Πούλο,  τον Λιμενάρχ ςΎδρας κατέθεσε εκ μέρους του Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Η κατάθεση στεφάνων συνεχίστηκε από τον Λιμενάρχης Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκη, και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας, και τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας Υπαστυνόμο Α' κ. Α. Μπουρδάκο.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, στην μνήμη των Ενδόξων Νεκρών. Ακολούθησε επιτυχημένος επετειακός λόγος από την κα Μαρία Κάτσικα του Αθανασίου πτυχιούχο Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχο Μεταπτυχιακού τίτλου Ειδίκευσης στην Κοινωνική Εργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ακολούθησαν επετειακά ποιήματα από τους μαθητές των σχολείων και η χορωδία του Γυμνασίου – Λυκείου τραγούδησε επίκαιρο τραγούδι και η εκδήλωση έκλεισε με επίκαιρο τραγούδι και με τον Εθνικό μας Ύμνο από τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του Λυκείου Ύδρας κ. Μ. Μαρσέλλου.

Στη συνέχεια έγινε παρέλαση των μαθητών και σπουδαστών στο λιμάνι μπροστά από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του νησιού και του κόσμου που απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του πλήθους.


Μετά το πέρας της παρέλασης στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ του Ιερού Κλήρου, των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών του νησιού και πολυπληθούς ακροατηρίου, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης αναφέρθηκε στην επέτειο του «ΟΧΙ», την μέριμνα του Δήμου σε μεγάλες υποθέσεις του νησιού και κλείνοντας την ομιλία του συνεχάρη τους μαθητές και τους σπουδαστές αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση και κατέληξε ευχόμενος χρόνια πολλά.

Μετά το πέρας της ομιλίας του απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Υδραίους μαθητές που εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Μετά τις απονομές παρατέθηκε δεξίωση στους παριστάμενους στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων.

Στη Δοξολογία και τις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας της Ύδρας κ. Ε. Πούλος, ο Διοικητής του Α. Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Α' κ. Α. Μπουρδάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος κ. Ε. Δανόπουλος, η Εκδότρια της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας κ. Ε. Χριστοδούλου, φορείς του νησιού, οι Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων της Ύδρας, Μαθητές των Σχολείων της Ύδρας, Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και πλήθος κόσμου.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο κ. Δ. Δάβης που μερίμνησε για την άψογη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

https://hydraspoliteia.blogspot.com/2018/10/blog-post_28.html?fbclid=IwAR1v8r-XjoeS98rQmgKDeNo2R_ZQj6TIrZAkb_PQvLu2C09GOCjSgoSH9fM 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ, 180 40
Τηλέφωνα: 22983 - 20200 / 22980 - 52210, 53003
Fax: 22980 - 53482
E-mail aλληλογραφίας : ydra@ydra.gov.gr
E-mail Δημάρχου          : mayor@ydra.gov.gr