ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Από την ομιλία του Δημάρχου Ύδρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου (10/11/2018)

Από την ομιλία (09/11/2018) μου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου με θέμα την "Εμβληματική Μορφή του Υδραίου Ναυάρχου Ελευθερωτή του Αιγαίου και Πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Παύλου Κουντουριώτη.

Σήμερα (10/11/2018) παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης και όλων των Αρχών του Νησιού τελέσθηκε τρισάγιο στην προτομή του Παύλου Κουντουριώτη στο λιμάνι της Χίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον Πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροοντάδου κ. Πολύδωρο Στείρο για την διοργάνωση και αυτής της τελετής αλλά και για την άψογη φιλοξενία του. Όπως επισήμανα στην ομιλία μου η απελευθέρωση της Χίου υπό την Ηγεσία ενός Υδραίου Ναυάρχου ήταν σαν η εξόφληση "ενός χρέους" που είχε η Ύδρα μας προς το μαρτυρικό αυτό Νησί μιας και η πρώτη αποστολή του τρινήσιου στόλου υπό την ηγεσία των Υδραίων στις 15/04/1821 ήταν η απελευθέρωση της Χίου και η ένταξη της στην Επανάσταση.

Δυστυχώς η αποστολή απέτυχε. Τελικά η Χίος έπρεπε να περιμένει 91 χρόνια μετά (1912) έναν γνήσιο απόγονο των Υδραίων Ναυμάχων και Πυρπολητών του 1821 για να την ελευθερώσει. Έπρεπε να περιμένει τον Παύλο Κουντουριώτη! Ευχαριστώ τον εκλεκτό συνάδελφο Δήμαρχο Χίου για την τιμητική του πρόσκληση. Χρόνια Πολλά στην Χίο!