ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Ύδρας ζητά από όλους τους μόνιμους κατοίκους του Νησιού μας να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τον Πειραιά και την Αθήνα και προς άλλες περιοχές εκτός Ύδρας (22/03/2020)

Ζητώ από όλους τους μόνιμους κατοίκους του Νησιού μας να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τον Πειραιά και την Αθήνα και προς άλλες περιοχές εκτός Ύδρας. Οι μετακινήσεις εκτός Ύδρας να περιοριστούν στις ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναγκαίες και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ζητώ επίσης να σταματήσουν κάποιοι να λαϊκίζουν αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η Κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους της Χώρας να λάβουν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 37 της εν λόγω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περιέχονται κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ και στην παράγραφο 8 του παραπάνω άρθρου προβλέπεται η διαδικασία απαλλαγής από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Ο Δήμος μας επεξεργάζεται ήδη την εφαρμογή του σχετικού μέτρου και σύντομα το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά. Αυτή την ώρα προέχει η Προστασία της Υγείας Όλων μας. Για άλλη μια φορά σας ζητώ να Μείνετε Σπίτι. Με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και υπευθυνότητας θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.