ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έφτασε η ώρα για την σωστή αξιοποίηση του «Οικοπέδου Μπέη». (18/05/2020)

Κλειστός ο δρόμος από την είσοδο του Αρχοντικού έως την πανσιόν «'Εφη» λόγω επικινδυνότητας του μαντρότοιχου. Σ' ένα τμήμα του σοφά που έχει διατηρηθεί στην πανέμορφη είσοδο του Αρχοντικού του Γεωργίου Βούλγαρη (Μπέη), διακρίνεται μια καταγραφή παραγωγής αυγών, από κάποιο συμπολίτη μας τον Νοέμβριο του 1950. Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει σωστά στις 28 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου σημειώθηκε η μεγαλύτερη παραγωγή με τις κότες του να γεννούν δύο αυγά. Έκτοτε το οικόπεδο που κάποτε φιλοξένησε ένα πανέμορφο αρχοντικό δεν χρησίμευσε σε κάτι.

Έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του. Ήδη στο οικόπεδο εκτελούνται εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών ενώ σύντομα θα παραδοθεί στον Δήμο μας και η αρχιτεκτονική μελέτη για την αποκατάσταση της επιβλητικής Πύλης του Αρχοντικού. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους δημότες της Ύδρας για την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου και θ ακολουθήσει η ανάθεση των σχετικών μελετών.

Ο Δρόμος από την είσοδο του Αρχοντικού έως την πανσιόν «Έφη» θα παραμείνει κλειστός λόγω της επικινδυνότητας του μαντρότοιχου.