ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός HYam παρουσίασε το έργο του Nicolas Tourte “Μάρτυς” σε κεντρική πλατεία της Ύδρας (14/07/2019)

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός HYam και η ιδρύτρια του Pauline Simons παρουσιάζουν στην Ύδρα το έργο του Nicolas Tourte, “Μάρτυς”.

Παρουσία δεκάδων παρισταμένων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκάινια το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2019, της εντυπωσιακής βίντεο εγκατάστασης του Nicolas Tourte, “Μάρτυς”,  πρώτου Γάλλου καλλιτέχνη που προσκάλεσε ο καλλιτεχνικός οργανισμός ΗΥam  (Hydra for Artists of the Mediterranean), για να δημιουργήσει ένα έργο για ένα δημόσιο χώρο της Ύδρας που θα εκτίθεται από τις 13 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στην πλατεία Μακαρίου στο κέντρο του οικισμού της Ύδρας (πλησίον Ναού Αγίου Γεωργίου).


Ο Nicolas Tourte ένας νέος Γάλλος καλλιτέχνης παρουσίασε μια εγκατάσταση που "διαπραγματεύεται" πάνω στο θέμα της θάλασσας αφού η παλιά ξύλινη γέφυρα του, περικυκλώνεται από ένα φανταστικό γαλάζιο νερό με κυματισμούς που επάνω του αντικατοπτρίζεται το γαλανό του ουρανού.και όλα αυτά με τη βοήθεια δυο βιντεοπροβολέων και της ιδιαίτερης φαντασίας του... Το έργο θα παρουσιάζεται έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στην πλατεία Μακαρίου στο κέντρο του οικισμού.

Η κ. Pauline Simons στην ομιλία της έκανε έναρξη της παρουσίασης καλωσορίζοντας τους παριστάμενους και μίλησε σχετικά με το έργο του Nicolas Tourte. 

Ο οργανισμός ΗΥam  δημιουργήθηκε το 2013 από τη δημοσιογράφο Pauline Simons με σκοπό να αναδείξει το έργο νέων καλλιτεχνών από τις χώρες της Μεσογείου και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τα έργα τους μεγαλύτερη ορατότητα στη διεθνή σκηνή. Το HYam δεν αποσκοπεί στο να απονέμει απλώς ένα βραβείο και μάλιστα γενναιόδωρο, δεδομένου ότι συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργείται ένα πρωτότυπο έργο τέχνης για το νησί της Ύδρας από κάθε βραβευθέντα.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι,  φορείς του νησιού, δημοσιογράφοι, φιλότεχνοι και δεκάδες κόσμου.https://hydraspoliteia.blogspot.com