ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Με τιμές στην ιστορία και τη γνώση γιορτάστηκαν τα φετινά Μιαούλεια στην Ύδρα (28/06/2020)

Σε ένα πραγματικά υπέροχο τοπίο με τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη να στέκει στο Κάστρο επιβλητικά και τον εορτασμό να πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο κάτω από τον περήφανο ανδριάντα του και τη θαλασσινή αύρα, κορυφώθηκε φέτος η γιορτή των Μιαουλείων που λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του Covid - 19 έγινε λιτά αλλά με απόλυτη ευσέβεια.

Στο Κάστρο έγινε η υποδοχή των επισήμων όπου ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, καλωσόρισε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, τους βουλευτές Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο, Νίκο Μανωλάκο, Γιάννη Μελά, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, τον Αρχιπλοίαρχο του Π.Ν. Ιωάννη Λόντο, τις αρχές του τόπου, Διοικητή Α.Τ. Α. Μπουρδάκο, Διοικητή ΑΕΝ Χρήστο Καστάνη, Λιμενάρχη Ευάγγελο Δανόπουλο, τους αντιδημάρχους Μανώλη Καραμήτσο, Ιωάννη Μπελεγρή, Μαίρη Κάτσικα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μαυρομάτη, την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας Κατερίνα Μαραγκού, τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Ράππα, Παναγιούλα Δασκαλάκη και Αριστείδη Τσαγκάρη, τον πρ. Δήμαρχο Ύδρας Κώστα Αναστόπουλο, τους Καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου, Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου και Διεθνών Σχέσεων Κώστα Υφαντή, τον Εκτελεστικό Διευθυντή στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Φίλη και πολλούς άλλους που τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή μνήμης και τιμής προς τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη.

Μέσα σ΄αυτό το ιδιαίτερο κλίμα ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μίλησε για τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη δίνοντας στο ακροατήριο το προφίλ του μεγάλου ήρωα, τα χαρακτηριστικά του και με στοχευμένες αναφορές και περιεκτικο λόγο έδωσε το ακριβές στίγμα του εορτασμού για να παραδώσει την σκυτάλη στη συνέχεια στον Ναύαρχο Δημήτρη Λισμάνη, ο οποίος μίλησε για την προεπαναστατική ζωή και δράση του Ανδρέα Μιαούλη.

Με γλαφυρό τρόπο και φυσικότητα αλλά και μεγάλο δυναμισμό ο Ναύαρχος Λισμάνης τοποθετήθηκε με ιστορικά στοιχεία από διάφορες πηγές για τον Μιαούλη, προσφέροντας στο κοινό απόλυτα ενδιαφέρουσες έως και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής του Υδραίου Ήρωα πριν τη Επανάσταση.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης επέδωσε τιμητικές πλακέτες των Μιαουλείων στον Ναύαρχο Λισμάνη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Αρχιπλοίαρχο του Π.Ν. Ιωάννη Λόντο, τους βουλευτές μας Κώστα Κατσαφάδο, Νίκο Μανωλάκο, τον Πρόεδρο της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννη Σαχίνη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών Θάνο Σταματελόπουλο.Πηγή: https://fonitisydras.com