ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΛΕΞΗ ΒΕΡΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ "ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"
Η αγάπη και η προσφορά του στο Νησί μας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΖΑΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ-Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821"
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις «Μένανδρος» και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης του Καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λάμπρου Βαζαίου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Θέμα της συζήτησης μας ήταν η ιδέα του εικαστικού Αλέξη Βερούκα για την διοργάνωση μιας εβδομάδας εκδηλώσεων αφιερωμένες στην Ελληνογαλλική φιλία.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΚΑΛΤΣΑ ΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
Αυτή δέχτηκε με πολύ χαρά και αφιλοκερδώς. Απόψε λοιπόν στις 21:30 θα την απολαύσουμε στο ΙΑΜΥ μαζί με άλλα Υδραιόπουλα που διαπρέπουν στον Χώρο της Μουσικής, Σταμάτη Βλαχοδημήτρη, Χρύσα Σκάγκου, Κονδυλένια Βλαχοδημήτρη π. Γεώργιος Βλαχόπουλο, αλλά και του χορού όπως η Λίνα Ωρολογά.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Ταυτόχρονα επιθεωρήσαμε τις εργασίες καθαρισμού του υπαίθριου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στον οποίο την Κυριακή 05/08/2018 θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της "Γαλλικής Εβδομάδας' βραδιά γαλλικής ποίησης σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη.
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
Το Εφετείο Αθηνών με την 3045/2018 απόφαση του έκανε δεχτό το αίτημα του Δήμου μας για αλλαγή χρήσης του κτιρίου που για πολλά χρόνια στέγασε το Γυμνάσιο και Λύκειο Ύδρας.
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο χώρος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι και από τις 18:00 απόγευμα μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Συνεχίζουμε με την κατασκευή δύο ακόμα παιδικών χαρών στα Καμίνια κοντά στο λιμάνι και στην περιοχή του Β Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ
Όπως είχα ενημερώσει με προηγούμενη μου ανάρτηση το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου μας για την επαναλειτουργία του Αρχοντικού του Παύλου Κουντουριώτη, και έτσι ξεκίνησε την διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ δύο μόνιμων φυλάκων.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΑΟΥΛΕΙΩΝ 2018
Μετά το πέρας των Εορταστικών Εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2018», νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωση και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΥΔΡΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΛΑΜΠΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2018
Θερμότατη και συνάμα λαμπρή υποδοχή του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην Ύδρα όπου ιδιαίτερα φιλικός και προσηνής χαιρετούσε εγκάρδια τον κόσμο που του το ανταπέδωσε με χειροκροτήματα και εκδηλώσεις αγάπης
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει 350. 000 Ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανακαίνιση του εν λόγω κτιρίου. Σύντομα ξεκινάει η διαδικασία αδειοδότησης.
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΛΙΘΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ "ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ"
Στην επίσκεψη στην εν λόγω γειτονιά ήταν παρούσα και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Μαραγκού. Ο Δήμος μας κάνει αισθητή την παρουσία του σε απομακρυσμένες γειτονιές με έργα! Συνεχίζουμε!
ΥΨΩΘΗΚΕ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙ! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Μια νησίδα που ανήκει στην Ύδρα, που μετά από αγώνες ετών επήλθε η δικαίωση των διοικητικών ορίων της, μια νησίδα με το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας, το Σαν Τζόρτζι, από σήμερα και χωρίς καμιά αμφισβήτηση, φέρει στον ιστό του βράχου του, την Υδραϊκή σημαία, που κυματίζει περήφανα δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"
Κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο Δήμος μας συζητήθηκε το ενδεχόμενο της διοργάνωσης επιστημονικών σεμιναρίων στο Νησί μας με συμμετοχή φοιτητών από όλη την Ευρώπη από το ερχόμενο καλοκαίρι.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΟΥΡΓΟ
Πολύ σύντομα θα παραλάβουμε στον Δήμο μας ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης δωρεά της εταιρείας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Στην συνάντηση παραυρέθηκε ο κ. Μαμαλούγκας Νίκος, Προϊστάμενος της Ειδικής Yπηρεσίας Διαχείρισηςς (ΕΥΔ) Ε.Π. Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) καθώς και ο Σύμβουλος ΕΣΠΑ του Δήμου μας κ. Δημήτριος Μπογιατζής
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS κ. ΤΣΑΓΚΑΡΗ
Έθεσα το θέμα της ανάγκης δρομολόγησης πλοίων τύπου Καταμαράν καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, την ανάγκη διατήρησης της έκπτωσης 50% για τους μόνιμους κάτοικους Ύδρας για όλο τον χρόνο, ζήτησα την δρομολόγηση και συμβατικού πλοίου από την HSW καθώς και την μείωση της τιμής του εισιτηρίου.
ΥΔΡΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ, ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ...
ΥΔΡΑ Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
   
       
  (07/08/2018) | (Δελτία Τύπου)
Ένα Μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον εικαστικό Αλέξη Βερούκα για την υπέροχη Γαλλική Εβδομάδα

  (07/08/2018) | (Δελτία Τύπου)
Παρουσίαση της έκδοσης του κ. Λάμπρου Βαζαίου με τον τίτλο Ανεξάρτητος- Η Δημοκρατική Εφημερίδα της Επανάστασης του 1821

  (06/08/2018) | (Δημοσιεύματα Τύπου)
Εξαιρετική και εξόχως συγκινητική η βραδιά της Γαλλικής ποίησης στο ανοιχτό θέατρο "Μίλτος Σαχτούρης" στα Καμίνια

  (05/08/2018) | (Δημοσιεύματα Τύπου)
Κοσμοσυρροή στην υπέροχη έκθεση του Αλέκου Φασιανού στο ΙΑΜΥ

  (04/08/2018) | (Δημοσιεύματα Τύπου)
Γαλλική Εβδομάδα: Εγκαινιάστηκε και ενθουσίασε η έκθεση του Jul, "50 αποχρώσεις των Ελλήνων"

  (02/08/2018) | (Δημοσιεύματα Τύπου)
Γαλλική Εβδομάδα: Ενθουσίασε το Ρεσιτάλ πιάνου, φλάουτου και μουσικοχορευτικής πανδαισίας

  (02/08/2018) | (Δημοσιεύματα Τύπου)
Γαλλική Εβδομάδα: Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Didier Paquignon

 
EXHIBΙΤΙΟΝ ΟF ΒΡΟΝΧΧΧ ART HYDRA - ANDREAS HORSKMANN
(09/08/2018) | (Εκδηλώσεις)
...
Περισσότερα

Pauline Simons: Αtlasouna στην Υδρα
(09/08/2018) | (Εκδηλώσεις)
...
Περισσότερα

Μια ευχάριστη εξέλιξη για τη βελτίωση της εικόνας της Ύδρας μας. Δωρεά από την Μότορ Οϊλ
(08/08/2018) | (Δελτία Τύπου)
...
Περισσότερα

18-08-2018: 9η Φιλανθρωπική Συναυλία
(08/08/2018) | (Εκδηλώσεις)
...
Περισσότερα