ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πρόσωπα της Ύδρας» του Υδραίου φωτογράφου Γιώργου Σκορδαρά (16/09/2017)

 
Έκθεση φωτογραφίας «Πρόσωπα της Ύδρας» του Υδραίου φωτογράφου Γιώργου Σκορδαρά στην παλιά "κάβα Μπούφη"  στην οδό Α. Μιαούλη (Ντρίμ Σοκάκι). Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και την παρουσία πλήθους την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 -  Παρουσίαση του πρώτου τεύχους της περιοδικής έκδοσης για την τέχνη και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ύδρα.

Την Παρασκευή 15  Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Υδραίου Φωτογράφου Γιώργου Σκορδαρά με τίτλο «Πρόσωπα της Ύδρας».
 
 
Η έκθεση φωτογραφιών περιλαμβάνει ένα περισκόπιο των καθημερινών ανθρώπων του μόχθου, του λιμανιού αλλά και γενικότερα των προσώπων που μοιράζονται και καθρεφτίζουν τα χαρακτηριστικά τους στη ζωή του νησιού. Ο φωτογράφος σαν να τον συνδέει ένας αόρατος ομφάλιος λώρος με το παλαιότερο επάγγελμα των τοπικών φωτογράφων, των «νυχτερίδων», όπως έχει περιγράψει στο εξαιρετικό του διήγημα ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης, που σχεδόν καθήκον τους ήταν να απαθανατίσουν τα πρόσωπα της πόλης τους και του νησιού τους, πριν τα σκορπίσει σκόνη ο χρόνος. Τα μοντέλα του με αυτοσχέδιες φωτιστικές συνθήκες συλλαμβάνονται από τον Γιώργο Σκορδαρά σχεδόν «στο δρόμο», αποτυπώνοντας έτσι την εσωτερική αλήθεια της ύπαρξης τους χωρίς καλλωπισμούς και μακιγιάζ. Με αφορμή τις φωτογραφίες του ο εξαιρετικός φιλυδραίος και κάτοικος Ύδρας κ. Αλέξης Βερούκας, απευθύνθηκε στο Δήμαρχο Ύδρας και στην Κ.Ε.Δ.Υ., προτείνοντας τη δωρεά του σχεδιασμού και της πρώτης εκτύπωσης, του πρώτου τεύχους της περιοδικής έκδοσης ενός οδηγού για τα θέματα και τις εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο νησί μας το οποίο και παρουσιάστηκε σε σλάιτς σε παράπλευρο δωμάτιο. Ο Γιώργος Σκορδαράς προσέφερε δωρεάν επίσης, τις φωτογραφίες του ανέλαβε να τις συμπληρώσει με αρκετές που τραβήχτηκαν ειδικά για την έκδοση. Η κυκλοφορία του προβλέπεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε 3 γλώσσες ( Ελληνικά-Αγγλικά-Γαλλικά) και ο Δήμος Ύδρας θα φροντίσει για την κατάλληλη προώθηση και διανομή του στους υποψήφιους επισκέπτες του νησιού και στα ΜΜΕ. Η έκδοση του περιοδικού έρχεται να συμπληρώσει ένα ζωτικό κενό και θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού του νησιού μας.
 
 
Στα εγκαίνια της έκθεσης προλόγισε η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού στη συνέχεια  ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης αναφέρθηκε στο έργο του Υδραίου φωτογράφου Γ. Σκορδαρά και ακολούθως μίλησε η Διευθύντρια  του ΙΑΜΥ, κ. Κ. Αδαμοπούλου που αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο του Γιώργου Σκορδαρά. Ευχάριστη αίσθηση έκανε επίσης η ομιλία χαιρετισμός του Παντελή Λεμπέση στο τέλος των προγραμματισμένων παραπάνω ομιλιών.

Στην πολύ όμορφη έκθεση και στην παρουσίαση του πρώτου τεύχους της περιοδικής έκδοσης για την τέχνη και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ύδρα παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης,  ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ Κ. Μαραγκού, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Πούλος,η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Πιερρουτσάκου-Κλαδάκη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας κ. Μ. Σοφιανού, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Κεφαλωνίτης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ, Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος,  φίλοι της Ύδρας, επιφανείς επισκέπτες και πλήθος κόσμου.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) διοργάνωσε πάρτι με τον dj Νικόλα Βλάχο με καταπληκτική μουσική, πολύ κέφι, ποτά και εδέσματα στον χώρο της παλιάς Αγοράς.
 
















http://hydraspoliteia.blogspot.gr/2017/09/blog-post_16.html?spref=fb

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ