ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Ύδρα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης (07/04/2018)

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ύδρα το μεγαλειώδες και χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε αυτές τις μέρες στο νησί μας για να ζήσει υπέροχες στιγμές και να δει από κοντά τον πατροπαράδοτο εορτασμό. 

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου κατέφτασε στο νησί το Άγιο Φως, όπου έγινε η υποδοχή του στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκούδακη, που το παρέλαβε από τον Αντιδήμαρχο Ύδρας, Γιάννη Μπελεγρή.

Κατά την είσοδο του Αγίου Φωτός στο λιμάνι έγινε συμβολικός χαιρετισμός από το κάστρο με κανονιοβολισμό. Παρόντες εκείνη την ώρα της παραλαβής ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Καραμήτσος, Παναγιώτης Ράππας, οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος πολιτών.
Το Άγιο φως παρέδωσε ο Δήμαρχος Ύδρας στον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια αυτό μοιράστηκε σε όλες τις άλλες ενορίες.

Στο προαύλιο της Μητρόπολης που είχε διάσπαρτες φασκομηλιές τριγύρω και ήταν γεμάτο από εκατοντάδες ανθρώπους, μοιράστηκε το χαρμόσυνο φως της Ανάστασης, και με κατάνυξη άναψαν όλοι τη λαμπάδα τους, με τις φλόγες να πληθαίνουν σταδιακά μέχρι να φωτιστεί όλο το προαύλιο, με το Άγιο Φως να προσφέρει σε όλους ψυχική ανάταση και γαλήνη.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, γνωστοί και φίλοι με ευχαρίστηση και αγάπη, λυτρωμένοι και γεμάτοι δύναμη, αντάλλαξαν ευχές και φιλιά ενώ  έμοιαζε το  «Χριστός Ανέστη» να αντηχεί σε όλο το νησί.

Χριστός Ανέστη!

Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

https://fonitisydras.com/info/society/item/2739-to-xarmosyno-mhnyma-ths-anastashs-sthn-ydra







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ