ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Στις 30/01/2018 συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα και τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα (02/08/2018)

 
Στις 30/01/2018 συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα και τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα. Θέμα της συζήτησης μας ήταν η ιδέα του εικαστικού Αλέξη Βερούκα για την διοργάνωση μιας εβδομάδας εκδηλώσεων αφιερωμένες στην Ελληνογαλλική φιλία.

Ο Γάλλος Πρέσβης δέχτηκε να τεθεί η όλη διοργάνωση υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του. Ως αποτέλεσμα ο Δήμος μας ανέλαβε τη διοργάνωση με τη συμμετοχή του ΙΑΜΥ, της ΑΕΝ, της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας και Επαγγελματιών του Νησιού μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 30/07/2018 με εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Olga Karadimos στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Χθες (01/08/2018) στον πανέμορφο χώρο του ΙΑΜΥ, απολαύσαμε και την μουσική έναρξη των εκδηλώσεων με ρεσιτάλ πιάνου και κλασικού φλάουτου από την Υδραία Παναγιώτα Σκάλτσα και τη Hao Huewen και με τη φιλική συμμετοχή των αδερφών Βλαχοδημήτρη (Σταμάτη και Κοντυλένιας), του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας με την Χρύσα Σκάγκου την Αναστασία Ράμπια. και τον π. Γεώργιο Βλαχόπουλο και την περφόρμανς χορού της Λίνας Ωρολογά και της ομάδας της.

Απόψε 02/08/2018 μεταξύ άλλων υπάρχει αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο στο σινέ γαρδένια.Για άλλη μια φορά οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Βερούκα για την πολύτιμη και ποιοτική προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του Νησιού μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ