ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο: Σημαντικές προσωπικότητες δίνουν το παρών (15/07/2021)

 

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων άρχισε σήμερα το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, που φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην Ύδρα από 11-14 Ιουλίου 2021 στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών "Mελίνα Mερκούρη". Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ύδρας. Υποστηρίζεται επίσης από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Μεταδίδεται και ζωντανά από την Ύδρα, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης. Η πανεπιστημιακή κοινότητα τιμά και ενδυναμώνει τον θεσμό του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου. Καθηγητές και ερευνητές από 17 διαφορετικά Πανεπιστήμια δίνουν φέτος το παρόν σε αυτό το ιδιαίτερο και προσαρμοσμένο στην πανδημία Δ.Θ.Π.

Εκτός από τον συνδιοργανωτή φορέα του προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University και τον Κύκλο Ακαδημαϊκών της Βοστώνης, συμμετέχουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι Αντιπρυτάνεις Μηνάς Πασχόπουλος, Σταύρος Νικολόπουλος (Ιωαννίνων) και Ζωή Γαβριηλίδου (Δημοκρίτειο Θράκης), οι Κοσμήτορες Τζένη Παγγέ (Ιωαννίνων), Σταυρούλα Τσιπλάκου (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Martina Möllering (Macquarie University), η Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. Κατερίνα Πλακίτση (Ιωαννίνων), οι Καθηγητές Νικόλας Πρεβελάκης (Harvard University), Έλενα Παναρίτη (Visiting Professor Stanford University), Αγγελική Ρόζη (Πάτρας), Ηλίας Τεμπέλης, (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ΕΑΠ) κ.ά.

πηγή: https://www.cnn.gr/


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ