ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Πρώτο Κουδούνι για τους μαθητές και για τους δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης της Ύδρας μας. Ευχόμαστε σε όλους μια Καλή, Υγιή, Ευλογημένη και Δημιουργική Χρονιά! (13/09/2021)

Πρώτο Κουδούνι σήμερα (13/09/2021) για τους μαθητές και για τους δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης της Ύδρας μας. Ευχόμαστε σε όλους μια Καλή, Υγιή, Ευλογημένη και Δημιουργική Χρονιά!

Η στήριξη που παρέχει ο Δήμος μας στην εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Νησί μας δεν περιορίζεται στα ευχολόγια. Υπογραμμίζεται από έργα και δυναμικές διεκδικήσεις.

Ξεκινήσαμε σήμερα νωρίς το πρωί με τον Αγιασμό στο Α’ Νηπιαγωγείο Ύδρας. Στο εν λόγω κτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προχωρήσαμε σε συντηρήσεις και επισκευές.

Σύντομα δίπλα του ακριβώς, θα ξεκινήσει η κατασκευή του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ύδρας μας συνολικού προϋπολογισμού 430.000 Ευρώ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Το Χρωστάμε στην εργαζόμενη μητέρα του Νησιού μας, το υποσχεθήκαμε και σύντομα θα δούμε την υλοποίηση του.

Δέσμευσή μας για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι και η αντικατάσταση του δαπέδου ασφαλείας στον προαύλιο χώρο του.

Ακολούθησε ο Αγιασμός στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ύδρας το κτίριο του οποίου παραδόθηκε πρόσφατα ύστερα από την ολοκλήρωση της εδώ και πολλά χρόνια αναγκαίας επισκευής του συνολικού προϋπολογισμού 180.000 Ευρώ με πόρους του Δήμου Ύδρας και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύντομα θα ξεκινήσουμε και τη διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή μιας νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε όμορη ιδιοκτησία του Δήμου μας.

Εν συνεχεία βρεθήκαμε στον Αγιασμό του Γυμνασίου Ύδρας τις κτιριακές υποδομές του οποίου συντηρήσαμε κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τόσο για το Γυμνάσιο και Λύκειο Ύδρας στο αμέσως επόμενο διάστημα προωθούμε τον πλήρη εκσυγχρονισμό του γηπέδου μπάσκετ.

Παρευρεθήκαμε επίσης και στον Αγιασμό του Β’ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ύδρας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προβήκαμε στη συντήρηση των κτιριακών του υποδομών και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.

Στην ευρύτερη περιοχή των εν λόγω εκπαιδευτικών μονάδων ο Δήμος μας προχώρησε στην κατασκευή δύο υπερσύγχρονων παιδικών χαρών οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύντομα θα εγκαινιασθούν.

Για την εδώ και πολλά χρόνια αναγκαία επισκευή των κτιρίων του Β’ Δημοτικού και Β’ Νηπιαγωγείου Ύδρας έχουμε ήδη εξασφαλίσει 400.000 Ευρώ και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών για να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του εν λόγω έργου με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση του το επόμενο καλοκαίρι.

Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει την χρονοβόρα διαδικασία για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου του Γηροκομείου Ύδρας με στόχο να επαναλειτουργήσει ως ένας σύγχρονος ξενώνας φιλοξενίας των αναπληρωτών καθηγητών που έρχονται να υπηρετήσουν στο Νησί μας.

Τέλος, οφείλουμε ένα ουσιαστικό Ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίζουν το μέλλον των Παιδιών του Νησιού μας και κυρίως την οικογένεια της κ. Άννας Παπαδοπούλου η οποία κάθε χρόνο χορηγεί σειρά υποτροφιών σε Υδραιόπουλα που καταφέρνουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

Σχεδιάζουμε και Επενδύουμε στα Παιδιά μας! Στη συνέχεια και στο Αύριο της Ύδρας μας! Θέτουμε στόχους και

Κοιτάμε Μπροστά! Καλή και Δημιουργική Χρονιά Σχολική Χρονιά για Όλους!