ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Οι Δράσεις του Δήμου μας για την προστασία των αδέσποτων ζώων το 2021 (19/12/2021)

 

Mε την ολοκλήρωση του προγράμματος στειρώσεων για τον μήνα Δεκέμβριο θα ήθελα να ενημερώσω για την πορεία του Δημοτικού προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας καθ’ όλη την διάρκεια του 2021 και για όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον έλεγχο του αριθμού τους και για την τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.

Πιο συγκεκριμένα για το έτος 2021 (έως και 17/12/2021) 180 γάτες στειρώθηκαν, τους τοποθετήθηκαν ταυτότητες ηλεκτρονικής σήμανσης, αποπαρασίτώθηκαν και τους παρασχέθηκε οδοντιατρική φροντίδα.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν επιπλέον κτηνιατρικές πράξεις καθώς υπήρξαν αρκετά περιστατικά με σοβαρά τραυματισμένα ζώα, άρρωστα ή εγκαταλελειμμένα κουτάβια.

Θερμές και ουσιαστικές ευχαριστίες οφείλονται στην κτηνίατρο Αργυρή Κοτσαμπασάκη και στους συνεργάτες της. Στην Αντιγόνη Βαμβακά και στην Ψωμαρά Γιασεμή για την χορηγία της πενθήμερης διαμονής της κτηνιατρικής ομάδας. Στο φιλοζωϊκό σωματείο "Υδραϊκή Κιβωτός" και στον Πρόεδρο του κ. Αργύρη Καλαματιανάκη για την χορηγία 12 κλουβιών για τη μεταφορά των γατών. Στους ακούραστους εθελοντές Πόπη Ζωγκού, Αριστέα Μπάλλα και Τάκη Διαμαντή. Στους Παναγιώτη Παπουτσή, Θανάση Δασκαλάκη, Τζίμη Γιουσάνη, Φάνη Παπανικολάου, Γιώργο Ράμπια και Αναστασία Ακλήρου για τη συνδρομή τους όπου χρειάστηκε.

Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαίρη Κάτσικα για τον όλο συντονισμό και την οργάνωση αυτών των δράσεων.

Δέσμευση μας είναι η ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς αποτελεί την πεμπτουσία μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Η φιλοζωία δεν αποτελεί προνόμιο κανενός είναι θέμα παιδείας και στάση ζωής όλων μας. Από το 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας σε συνεργασία με όσους πραγματικά θέλουν και μπορούν προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της Ύδρας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει σημειωθεί κανένα περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης ζώων.

Με την ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2022, έχουμε προβλέψει τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου. Με αυτό το έργο θα επιβεβαιώσουμε ακόμα περισσότερο την αγάπη μας ως κοινωνία στα ζώα του τόπου μας!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ