ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ξεκινάει σύντομα η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στον Παλαμιδά (03/08/2023)

 

Ένα ακόμα σημαντικό έργο Για την Ύδρα μας! Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο. Η γεώτρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του Κώστα Αναστόπουλου. Ηλεκτροδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του αείμνηστου Άγγελου Κοτρώνη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 250.000 Ευρώ και υλοποιήθηκε το έργο της σύνδεσής της με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και στην δεύτερη θητεία μας ολοκληρώνεται με το έργο της προμήθειας, εγκατάστασης και θέση σε πλήρη λειτουργία συστήματος επεξεργασίας νερού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 200.000 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ύστερα από σχετική αίτηση του Δήμου μας.

Η ανάδοχος εταιρεία εν προκειμένω την ΤΕΜΑΚ, έχει την υποχρέωση να λειτουργήσει τη μονάδα για δώδεκα (12) έτη με ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα που θα παραλαμβάνει ο Δήμος 50.000m3/έτος (σύνολο 50.000m3 x 12 έτη = 600.000m3)», εκτιμώμενης αξίας 390.000 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Η μονάδα έφτασε σήμερα στον Παλαμιδά. Στόχος του Δήμου είναι το εν λόγω έργο να έχει παραδοθεί το συντομότερο δυνατό με σκοπό να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση για πόσιμο νερό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ