ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Υποδοχή 38 μεταπτυχιακών φοιτητών από το Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη στο ιστορικό Δημαρχείο της Ύδρας (16/06/2024)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 15 Ιουνίου 2024, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης υποδέχθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο της Ύδρας 38 μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους καθηγητές τους από τα πανεπιστήμια του Πειραιά και της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Κουκουδάκης, κατά τη λεπτομερή ανάλυσή του στην ιστορία του νησιού προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους καθηγητές τους, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των δύο Αμερικανών φιλελλήνων, William Washington και George Jarvis, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης στην Ύδρα.

Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι, προς τιμήν των δύο Αμερικανών φιλελλήνων, ο Δήμος Ύδρας τον Ιούνιο 2021 ονόμασε το δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι στο Παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών με τα ονόματά τους, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη και την προσφορά τους στην Ύδρα.

Κλείνοντας την ανάλυσή του, ο κ. Κουκουδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “ο Δήμος Ύδρας αποτελεί πάντα ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι για όλους, και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά”.

Εκ του Δήμου


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ