ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Συνάντηση Πιρτσιόλα-Κουκουδάκη. Εξαιρείται από τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Ύδρας (24/05/2016)

 
Καθησυχαστικός ήταν ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιρτσιόλας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, με τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, σχετικά με το θέμα της εξαίρεσης του λιμανιού της Ύδρας από την παραχώρησή του σε ιδιώτες, καθώς ανησυχία έχει προκληθεί μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ το οποίο απέρριψε τις ενστάσεις όλων των Δήμων, που είχαν προσφύγει σ’ αυτό.

Πιο συγκεκριμένα το Στε υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την μνημονιακή νομοθεσία, οι εν λόγω παραχωρήσεις των μικρών λιμένων «αποσκοπούν στην ικανοποίηση συγκεκριμένου δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, βάσει σχετικού συνολικού προγράμματος». Ο Δήμαρχος αφού εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος και οι πολίτες αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τοποθετήθηκε και ζήτησε την επίσημη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πιρτσιόλας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για αξιοποίηση του λιμανιού της Ύδρας από το ΤΑΙΠΕΔ, αφού σε συνεδρίαση που έγινε το πρωί και προωθήθηκαν ενέργειες για διαγωνισμούς για μαρίνες, δεν υπήρξε καμιά απολύτως τοποθέτηση για την Ύδρα. Όπως τόνισε ο κ. Πιρτσιόλας: «Δεν είναι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το λιμάνι της Ύδρας. Κρίνω ότι δεν υφίσταται κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον».

Σο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου, Γιώργου Κουκουδάκη με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιο Πιρτσιόλα, συζητήθηκαν επίσης τρόποι προσέλκυσης επενδυτών στο νησί μας, με δημιουργία πλωτής μαρίνας για σκάφη αλλά και υδατοδρομίων για υδροπλάνα.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ