ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Περιμένουμε το Hydra's Trail Event! (06/04/2017)

 

Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει η ώρα της αναχώρησης για την αγαπημένη πια Ύδρα το αίσθημα της αναμονής για αυτά που πρόκειται να ζήσουμε στο νησί ολοένα και μεγαλώνει. Αν μία διοργάνωση ήρθε για να ανατρέψει ότι ξέραμε για τις αθλητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, αυτή δεν είναι άλλη από το Hydra’s Trail Event. Μία διοργάνωση που δημιούργησε την δική της «σχολή» και έφερε το ορεινό τρέξιμο στα νησιά μας αφού κάθε χρόνο πολλά είναι αυτά που μπαίνουν στο κάδρο για να δημιουργήσουν έναν αγώνα «σαν της Ύδρας». Είχαμε αναφερθεί στην πρώτη διοργάνωση τρία χρόνια πριν ως «πρότυπο» για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο και δικαιωθήκαμε στο έπακρο. Άλλωστε είναι σίγουρο ότι όταν το μεράκι και το πάθος μπολιάζονται με την σωστή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι αντάξιο των προσδοκιών.

Κάθε χρόνο οι προσδοκίες είναι υψηλές, το ίδιο και ο πήχης τον οποίον οι υπεύθυνοι του αγώνα φροντίζουν κάθε φορά να τον ανεβάζουν και να τον περνούν με άνεση. Το Hydra’s Trail Event αποτελεί ίσως την Νο. 1 εκδρομή για όλη την οικογένεια και το μυστικό βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την λέξη: «Εκδρομή». Γιατί είναι άδικο να χαρακτηρίσει κάποιος το Hydra’s Trail Event σαν «αγώνα ορεινού τρεξίματος». Αρκεί να πατήσει κάποιος το πόδι του στο λιμάνι της Ύδρας το Σαββατοκύριακο του αγώνα και θα το καταλάβει αμέσως. 

«Είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλη φορά» αναφέρει ο Λουκάς Πρατίλας ο οποίος την τελευταία βδομάδα πριν τον αγώνα μαζί με όλη την οργανωτική ομάδα τρέχει να προλάβει για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες και να ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες είναι αναρίθμητες σε μια διοργάνωση σαν το Hydra’s Trail Event. Συνεχίζει δίνοντάς μας τις τελευταίες λεπτομέρειες “Μετά από τρεις διοργανώσεις όλοι πια ξέρουν το πόστο τους. Η σήμανση θα τελειοποιηθεί αυτές τις ημέρες από εμένα. Την Παρασκευή όλο το νησί θα είναι στο λιμάνι για να υποδεχτεί τους πρώτους αθλητές που θα καταφτάσουν με μια γιορτινή ατμόσφαιρα.”

 

 

Είναι πολλά αυτά που τραβάνε τον κόσμο στην Ύδρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή. «Νομίζω ότι οι αθλητές είναι ενθουσιασμένοι με τη γιορτή που στήνουμε και με την ομορφιά του νησιού. Πάνω από όλα όμως, όπως έχω ξαναπεί, νομίζω ενθουσιάζει η ατμόσφαιρα του τερματισμού! Αξίζει να τη ζήσει ο κάθε αθλητής!» αναφέρει ο Λουκάς και πράγματι όποιος δεν το έχει ζήσει πρέπει να περάσει από την πολύβουη αυτή γραμμή τερματισμού που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Το ίδιο ισχύει και για το εορταστικό κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου και είναι και αυτό που αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους κάθε χρόνο. Άλλωστε «ο στόχος των 1.000 συμμετοχών που θέσαμε επετεύχθη και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό» αναφέρει ο Λουκάς.

 

 

Σε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι πρωταρχικό και κυρίαρχο ρόλο παίζει η διαδρομή του. Και εδώ στην Ύδρα, αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση αφού όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δώσουν την καλύτερη και πληρέστερη εικόνα του νησιού και της φύσης του που τώρα την άνοιξη έχει ντυθεί με τα καλύτερά της χρώματα. Οι διαδρομές στο σύνολό τους ίδιες με πέρυσι με κάποιες αλλαγές αισθητικής όπως μαθαίνουμε αξίας. «Η διαδρομή του downhill παραμένει η ίδια. Αντίθετα αυξήθηκε η χιλιομετρική και υψομετρική του Rock Race σε 13χλμ. & 560μ. υψομετρικής. Η μεγάλη διαδρομή Eros Trail έχει μια ασήμαντη διαφορά σε χιλιόμετρα αλλά αυξήθηκε η υψομετρική κατά 200μ. δηλαδή έφτασε τα 1250μ. Μετά από τρία χρόνια οι αλλαγές έγιναν με στόχο την αφαίρεση χωματόδρομου και την προσθήκη μονοπατιών τα οποία με τα χρόνια είχαν «κλείσει» και φέτος καθαρίστηκαν από τους εθελοντές του νησιού. Θεωρώ πως οι αθλητές θα εκτιμήσουν αυτή την ποιοτική αναβάθμιση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός υπεύθυνος όλων αυτών που θα δούμε στο επόμενο τριήμερο στην Ύδρα!

 

Ο Λουκάς κλείνει την όμορφη κουβέντα μας πριν φύγει με την ομάδα του για τις τελευταίες δουλειές στα μονοπάτια αναφέροντας πως «οι αγώνες στα νησιά έχουν θα έλεγα αρκετά logistics σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όμως από την άλλη έχουν πολλές ομορφιές και αυθεντικά μονοπάτια. Φυσικά έχουν και ήπιο χειμώνα οπότε όταν τα μεγάλα βουνά είναι φορτωμένα με χιόνι τα νησιά προσφέρουν ιδανικές συνθήκες. Το μεγάλο μυστικό για την επιτυχία μιας διοργάνωσης σε νησί πιστεύω είναι όπως σε όλες τις διοργανώσεις η χημεία της οργανωτικής ομάδας ώστε να επενδύσει στα θετικά στοιχεία και να παρακάμψει τα όποια προβλήματα.»


Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε την παρουσίαση των αγώνων και των διαδρομών από τον ίδιο τον Λουκά Πρατίλα όπως την διεξήγαγε στο κατάστημα Runner Store λίγες μέρες πριν.

Όλο λοιπόν το νησί κινείται στους ρυθμούς του διημέρου και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους 1.000 περίπου αθλητές οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους θα κατακλύσουν την γραφική και ιστορική Ύδρα για να συμμετάσχουν σε αυτήν την αθλητική γιορτή η οποία έχει χώρο για όλους! Αγώνες για όλα τα γούστα … και τις ηλικίες, pasta party δίπλα σε ειδυλλιακό τοπίο, μουσική βραδιά με πολύ χορό και κέφι και όλα αυτά στην πανέμορφη φύση της ιστορικής Ύδρας η οποία κάθε χρόνο μας μαγεύει με τον φυσικό της πλούτο, το πλούσιο δίκτυο μονοπατιών και το κυριότερο και αυτό που μας κάνει να μην θέλουμε επιστρέφουμε ξανά και ξανά: το ζεστό κλίμα των ανθρώπων του νησιού που αγκαλιάζουν με αγάπη τον αγώνα.

 

 

Από την Παρασκευή το βράδυ, το πρώτο κύμα των αθλητών θα αρχίσει να καταφθάνει στην Ύδρα. Ο κύριος όγκος των αθλητών θα καταφθάσει το Σάββατο το πρωί και λίγο μετά, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πρωτότυπο downhill αγώνα που ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν την πορεία προς την κορυφή Έρως η οποία θα τους ζεστάνει τα πόδια για την κατάβαση που θα ακολουθήσει. Ακόμη κι όσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή όμως, δεν θα χάσετε αν συνοδεύσετε τους αθλητές και «ακροβολιστείτε» σε διάφορα σημεία της εύκολης σχετικά διαδρομής για να θαυμάσετε την ταχύτητα και την τεχνική των γρήγορων «κατηφοράκηδων».

Η μέρα δεν τελειώνει όμως με τον αγώνα downhill, ίσα ίσα τώρα ξεκινάει! Μετά από μία ολιγόωρη ξεκούραση, το απόγευμα σειρά παίρνει ο καταπληκτικός αγώνας Fun Run 5 χιλιομέτρων που περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Ύδρας αλλά και οι παιδικοί αγώνες που δίνουν έναν ακόμη πιο χαρούμενο και ζωντανό τόνο στο νησί. Αφού ενημερωθείτε για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των αγώνων της επόμενης μέρας στην τεχνική ενημέρωση, σειρά έχει η χαλάρωση. Σε ένα μαγευτικό σημείο, με φόντο έναν πραγματικό πίνακα ζωγραφικής θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε τα απαραίτητα για την επόμενη μέρα ζυμαρικά σε ένα αξέχαστο pasta party! Στιγμές που δεν θα κρατήσουν πολύ όμως γιατί η επόμενη μέρα ... δεν είναι μακριά και είναι κουραστική!

Αφού λοιπόν ζεσταθούμε και γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ύδρας με τους αγώνες και τις εκδηλώσεις του Σαββάτου, το κύριο αγωνιστικό μενού έρχεται βέβαια με τους αγώνες της Κυριακής, με τον Eros Mountain Trail των 26 χιλιομέτρων και τον Rock Race των 13 χιλιομέτρων. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον θα στραφεί στον έντονο συναγωνισμό από μερικούς από τους καλύτερους δρομείς ορεινού τρεξίματος της χώρας που και φέτος θα δώσουν το παρών στην Ύδρα και που δεν θα είναι λίγοι! Οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Σταύρος Στεφανής, Γιώργος Διαλεκτός, Γιάννης Κουρκουρίκης, Χάρης Καλαμπούκας, Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος, Νίκος Κωστόπουλος, Νίκος Πάλλης μεταξύ άλλων θα τιμήσουν την διοργάνωσης με την συμμετοχή τους ενώ αντίστοιχα και το γυναικείο φύλλο θα εκπροσωπηθεί από κορυφαίες αθλήτριες όπως η Γλυκερία Τζιατζιά, η Δήμητρα Μπίκα, η Μαρία Μαλάι και πολλές άλλες! 

Όσον αφορά την ομορφιά των διαδρομών των αγώνων; Όσοι θα τρέξετε για πρώτη φορά … απλά απολαύστε τους! Ένας μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας τρέχοντας σε όμορφα βουνίσια μονοπάτια που προσφέρουν φανταστική θέα. Μην τα δώσετε όλα όμως από την αρχή. Κρατήστε τις δυνάμεις σας γιατί σας περιμένουν μερικά απολαυστικά χιλιόμετρα τρεξίματος σε καλντερίμια και χωματόδρομους δίπλα στην θάλασσα πριν από έναν τερματισμό που θα θυμάστε για χρόνια μέσα από εκατοντάδες κόσμου που θα σας περιμένουν να σας χειροκροτήσουν!

Στον τερματισμό θα σας περιμένει εκτός από θερμή υποδοχή κόσμου και εθελοντών και ένα εκπληκτικό, όπως κάθε χρόνο μετάλλιο! Οι δυο όψεις του μεταλλίου, που είναι κατασκευασμένο από μέταλλο στο γκρι χρώμα του βράχου, στόχο έχουν να δείξουν τον αθλητή να τρέχει προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να διανύει διαφορετικές αποστάσεις και να τερματίζει σε έναν αγώνα που σημασία δεν έχει μονό η νίκη αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες. Το μετάλλιο των αγώνων σχεδίασε και επιμελήθηκε η Έλενα Βότση, την υπογραφή της οποίας φέρει και η κύρια όψη του μεταλλίου όλων των Ολυμπιακών Αγώνων.


Το Hydra’s Trail Event έχει καταφέρει να μας κάνει να το περιμένουμε κάθε χρόνο με λαχτάρα. Περιμένουμε να ακούσουμε τις εκκωφαντικές σφυρίχτρες των εκατοντάδων εθελοντών με τα κόκκινα μπουφάν να σηκώνουν όλο το νησί στο πόδι. Περιμένουμε το ζεστό χαμόγελο των ανθρώπων του νησιού, πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν σε ότι τους ζητήσουμε. Περιμένουμε να τρέξουμε στα απίστευτης αισθητικής μονοπάτια του αγώνα που προσφέρουν απαράμιλλη θέα αλλά και γνήσιο ορεινό τερέν. Περιμένουμε να ζήσουμε την ατμόσφαιρα του τερματισμού, που όμοιά της δεν προσφέρει κανείς άλλος αγώνας στην Ελλάδα. Περιμένουμε το Hydra’s Trail Event!

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

16:00 Αναχώρηση λεωφορείων από την Αθήνα με προορισμό το Μετόχι Αργολίδος.
18:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.
19:30 Άφιξη πούλμαν στο Μετόχι Αργολίδος.
20:00 Αναχώρηση σκαφών για την Ύδρα.
20:30 Άφιξη σκαφών στην Ύδρα.
22:00 Πέρας παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

06:30 Αναχώρηση λεωφορείων από την Αθήνα με προορισμό το Μετόχι Αργολίδος.
09:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.
10:00 Άφιξη λεωφορείων στο Μετόχι Αργολίδας.
10:30 Αναχώρηση σκαφών για την Ύδρα.
11:00 Άφιξη σκαφών στην Ύδρα.
12:30 Τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα Downhill.
13:00 Αναχώρηση των αθλητών του Downhill για τη κορυφή «Έρως», πεζοπορικά.
14:00 Εκκίνηση αγώνα Downhill.
16:30 Λήξη αγώνα Downhill
17:00 Παιδικός αγώνας Junior’s Mini Race 1.200 μέτρων
17:15 Παιδικός αγώνας Junior’s Mini Race 1.600 μέτρων
18:00 Εκκίνηση αγώνα Run & Fun.
19:15 Τεχνική ενημέρωση για το αγώνα Rock Race.
19:30 Τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα Eros Mountain Trail.
20:00 Pasta party (Μόνο για αθλητές και τους συνοδούς τους).
20:30 Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει μια μουσική βραδιά με την Πέννυ Μπαλτατζή για διασκέδαση και πολύ χορό!
20:30 Πέρας παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

08:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία.
09:00 Εκκίνηση αγώνα Rock Race.
09:30 Εκκίνηση αγώνα Eros Mountain Trail.
12:00 Πέρας αγώνα Rock Race.
14:45 Πέρας αγώνα Eros Mountain Trail.
15:00 Απονομές επάθλων.
16:00 Λήξη διοργάνωσης.
17:00 Έναρξη αναχωρήσεων αθλητών με θαλάσσια μέσα και λεωφορεία προς Αθήνα.

 http://www.advendure.com/index.php/mountain/item/4931-perimenoume-to-hydras-trail-event#.WOddfKIlHcu


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ