ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ευχαριστήριο του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία για τη συνεισφορά και του Δήμου μας στην επιτυχημένη διοργάνωση του ταξιδιού εξοικείωσης Αυστριακών Δημοσιογράφων στην Ύδρα (17/09/2017)

 
Ευχαριστήριο του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία για τη συνεισφορά και του Δήμου μας στην επιτυχημένη διοργάνωση του ταξιδιού εξοικείωσης Αυστριακών Δημοσιογράφων στην Ύδρα, Πάρο, Αθήνα και Μύκονο.

Πριν μερικά χρόνια ο Δήμος μας δεν είχε πάρει μέρος σε καμία τουριστική έκθεση στο εξωτερικό, δεν είχε δώσει καθόλου έμφαση στην εξωστρέφεια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων και στην προβολή του Νησιού μας. Στη σημερινή ανταγωνιστική τουριστική αγορά τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του. Με πρόγραμμα και συνέπεια συνεχίζουμε.

GRIECHISCHE ZENTRALE FÜR FREMDENVERKEHR
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
OPERNRING 8 A-1010 WIEN
TEL. (00431) 512 53 17 -0 FAX (00431) 512 53 17 17 E-mail: pressinfo@visitgreece.at

Ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων σε Αθήνα – Μύκονο – Πάρο – Ύδρα
29.08.- 03.09.2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αθήνα (29.08.2017) και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο Star Flyers της εταιρείας Star Clippers με προορισμό τη Μύκονο, την Πάρο και την Ύδρα.

Στο ταξίδι, που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την εταιρεία Star Clippers με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου και Ύδρας, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από εφημερίδες όπως η Kronen Zeitung (με 1.200.000 αναγνώστες), η Kleine Zeitung (1.000.000 αναγνώστες), Kurier (τρίτη μεγαλύτερη εφημερίδα της αγοράς με 385.000 φύλλα), η Die Presse (300.000 αναγνώστες) το νέο περιοδικό Hin & Weg της γνωστής εταιρείας Red Bull (300.000 αναγνώστες) και το τηλεοπτικό Oe24 online & TV (4.000.000 τηλεθεατές), το οποίο προέβη σε λήψεις στα νησιά.

Σκοπός του ταξιδιού υπήρξε η ανάδειξη και προβολή στο αυστριακό κοινό της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει η χώρα μας με τα πολυάριθμα νησιά της, στον τομέα της κρουαζιέρας.

Με αφετηρία την Αθήνα και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα κρουαζιερόπλοια του λιμένα Πειραιά, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν κατά σειρά τα νησιά Μύκονο, (όπου δυστυχώς λόγω καιρού δεν επετεύχθη η αποβίβαση και η προκαθορισμένη φιλοξενία ), Πάρο – όπου ξεναγήθηκαν στο νησί από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μπαφίτη και την Ύδρα όπου τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο Δήμαρχος Δρ. Γ. Κουκουδάκης , ο οποίος προέβη σε εκτεταμένη παρουσίαση του νησιού και της ιστορίας του, συνόδευσε την ομάδα στο Ιστορικό Μουσείο και εν συνεχεία παρέθεσε γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο.

Η Αθήνα απετέλεσε τον τελικό σταθμό του ταξιδιού. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο και επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το μουσείο της.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι η Ελλάδα είναι ο κατεξοχήν προορισμός εμπειριών 365 ημέρες το χρόνο, για όλες τις ηλικίες και για όλες τις προτιμήσεις.

Για την επιτυχία που σημείωσε αυτό το ταξίδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Μυκόνου και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Κουκά, τον Δήμο Ύδρας και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Κουκουδάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου κ. Μπαφίτη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Ξενοδοχείο Athens Hilton για τη φιλοξενία της ομάδας στην Αθήνα ως και τα εστιατόρια «four seasons - 4 εποχές» στην Ύδρα και „Calypso – Καλυψώ“ στη Νάουσσα Πάρου για την ευγενική χορηγία.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τη ΓΕΠΟΕΤ και τις εταιρείες Papadakis και Panolympia για τις μεταφορές της δημοσιογραφικής αποστολής στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ