ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ευλογία και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας - Ομιλία πεπραγμένων του Δήμου Ύδρας από τον Δήμαρχο κ. Γ. Κουκουδάκη (01/01/2018)

 
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η υποδοχή του 2018  στην Ύδρα το πρωινό της Πρωτοχρονιάς με Δοξολογία για το Νέο Έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ  μετά των Ιερέων του νησιού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ευλογία και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Ύδρας αλλά και ομιλία μικρού ιστορικού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής  από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ύδρας.

Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2018 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου  και στη συνέχεια Επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου  Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού, του Ιερολογιώτατου Αρχιδιακόνου π. Νεκταρίου Δαρδανού. Στην Επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος παραβρέθηκαν και συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτ. π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτ. π. Ευάγγελος Γκιάκος και ο Πρεσβ. π. Γεώργιος Βλαχόπουλος.



Μετά την Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Καθεδρικό Ναό του νησιού, στην αίθουσα των συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Ύδρας, πραγματοποιήθηκε  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Ύδρας. 
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ μετά του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου  Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού και του Ιερολογιώτατου Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Νεκταρίου Δαρδανού

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ μετά την ευλογία της πίτας εκφώνησε πατρικό λόγο προς τους παριστάμενους αναφερόμενος στο έθιμο -του από αρχαιοτάτων χρόνων- της νέας αρχής όπως η Πρωτοχρονιά, η Δοξολογία για κάθε αρχή, η κοπή της πίτας του νέου έτους, που όπως είπε είναι δομικό στοιχείο της κοινωνίας που εμπεριέχει την αναφορά στην ευλογία από τον Θεό του κάθε νέου ξεκινήματος και είναι ένα έθιμο της ψυχής μας που ζητάμε από τον ίδιο το Χριστό να το ευλογήσει. Επίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάληψη των ευθυνών μας, που όπως είπε, πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να πάει μπροστά η κοινωνία και κατέληξε ευχόμενος χρόνια πολλά και καλή χρονιά και ακολούθως έκοψε τα πρώτα κομμάτια της πίτας.

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης σε ομιλία του παρουσίασε τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής για το 2017, ο  Δήμαρχος Ύδρας αναφέρθηκε για τα έργα του Δήμου που ολοκληρώθηκαν, αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που πρόκειται να γίνουν αλλά και την αλματώδη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της τουριστικής προβολής της Ύδρας, αναφέρθηκε στα οικονομικά  του Δήμου Ύδρας που όπως είπε είναι ανθηρά και συνέχισε σε άλλα βασικά θέματα του νησιού όπως και τις εξελίξεις στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου και καταλήγοντας  εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για την Ύδρα ευχόμενος χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους.
Εν συνεχεία   μοίρασε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε όλους  τους παρευρισκόμενους.

Στη Δοξολογία για το Νέο Έτος αλλά και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ύδρας παρευρίσκονταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, οι Ιερείς του νησιού, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού,  ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Εμ. Ε. Πούλος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Ανθυπασπιστής ΛΣ κ. Γ. Νέμιτσας, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Β’ κ. Δ. Γιαννακάκος, ο Επικεφαλής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας κ. Π. Κόκκος, φορείς και Πρόεδροι Συλλόγων, και δεκάδες κόσμου.






















http://hydraspoliteia.blogspot.gr/2018/01/blog-post_1.html

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ