ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Το Σαν Τζόρτζι στην Ύδρα! Και επίσημα η αποδοχή της γνωμοδότησης από τον Υπουργό Εσωτερικών (15/03/2018)

 
Μετά τις πληροφορίες που είχαμε για την αποδοχή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για τη διοικητική υπαγωγή της νησίδας Σαν Τζόρτζι στην Ύδρα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου. Μεταξύ άλλων στο έγγραφο αναφέρεται ότι:Υπό το δεδομένο ότι η νήσος Άγιος Γεώργιος υπάγεται στο Δήμο Ύδρας, το ζήτημα του εάν η Διοίκηση θα ανακαλέσει ή όχι τις πράξεις της, οι οποίες την εμφανίζουν ως υπαγόμενη στο Δήμο Λαυρεωτικής, θα κριθεί, κατά περίπτωση, με βάση τους κανόνες και τις γενικές αρχές περί ανακλήσεως των διοικητικών πράξεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13/03/2018
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αριθ. Πρωτ.: οικ.7369
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α.
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ
ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ


Σας ενημερώνουμε, ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 171/2017 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών.Σύμφωνα με την ανωτέρω Γνωμοδότηση: «α.

Η νήσος Άγιος Γεώργιος υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Ύδρας. β. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν δύναται να επιφέρει μεταβολή στα όρια των Ο.Τ.Α., μέσω των διενεργούμενων απογραφών, ώστε, στην προκειμένη περίπτωση, το γεγονός ότι η νήσος Άγιος Γεώργιος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας απογραφής του έτους 1940, εμφανίζεται ως υπαγόμενη στο Δήμο Λαυρεωτικής καθώς και, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, περί δημοσιεύσεως των αποτελεσμάτων της απογραφής του έτους 2011, ως υπαγόμενη στη Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής του Δήμου Λαυρεωτικής, δεν επηρεάζει ούτε μεταβάλει τη διοικητική υπαγωγή της στο Δήμο της Ύδρας. γ. Η υπ’ αριθμ. 11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθ’ ο μέρος με αυτή η νήσος Άγιος Γεώργιος καταχωρήθηκε εσφαλμένα στο Δήμο Λαυρεωτικής, υπόκειται σε τροποποίηση, προκειμένου η ανωτέρω νήσος να καταχωρηθεί στο Δήμο Ύδρας, στον οποίο υπάγεται διοικητικά. δ.

Η υπ’ αριθμ.ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ. 23840/ΚΥΑ, καθ’ ο μέρος αυτή, για τον προσδιορισμό των δικαιούχων καταναλωτών των Δήμων, στους οποίους λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε., διαλαμβάνει ότι ως διοικητικά όρια των οικείων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων χρησιμοποιούνται τα όρια, τα οποία δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ) http://www.inspire.okxe.gr, και, σε περίπτωση απουσίας τέτοιων δεδομένων, τα απογραφικά όρια των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κείται εκτός της εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 25 του ν. 3468/2006 και παραβιάζει το εν λόγω άρθρο. ε. Η υπ’ αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ. 23840/ΚΥΑ, θα πρέπει να τροποποιηθεί, κατά τρόπο ώστε σ’ αυτή να οριστεί ότι ως διοικητικά όρια Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων Δήμων θεωρούνται τα εκάστοτε προσδιορισμένα, με βάση τις κείμενες διατάξεις, οι οποίες ρυθμίζουν τη διοικητική διαίρεση της χώρας. Στο βαθμό κατά τον οποίο κρίνεται αναγκαία, για λόγους ταχείας αποσαφηνίσεως ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, η παραπομπή στα δεδομένα της ιστοσελίδας της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ) http://www.inspire.okxe.gr, θα πρέπει να συμπληρωθεί η εν λόγω ΚΥΑ, κατά τρόπο ώστε να διαλαμβάνει ότι η παραπομπή στα διοικητικά όρια των οικείων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, τα οποία δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για αποδοχή από τον Υπουργό Εσωτερικών της αριθµ. 171/2017 Γνωµοδότησης του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους Ελληνική Πληροφοριών, γίνεται καθ’ ό μέρος αυτά είναι συμβατά με τα κατά τις κείμενες διατάξεις διοικητικά όρια, ενώ θα πρέπει να απαλειφθεί οποιαδήποτε παραπομπή στα απογραφικά όρια της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. στ. Υπό το δεδομένο ότι η νήσος Άγιος Γεώργιος υπάγεται στο Δήμο Ύδρας, το ζήτημα του εάν η Διοίκηση θα ανακαλέσει ή όχι τις πράξεις της, οι οποίες την εμφανίζουν ως υπαγόμενη στο Δήμο Λαυρεωτικής, θα κριθεί, κατά περίπτωση, με βάση τους κανόνες και τις γενικές αρχές περί ανακλήσεως των διοικητικών πράξεων.»

Την ως άνω Γνωμοδότηση μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η Γενική Διευθύντρια
Βίκυ Γιαβή


ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Αποδέκτες για ενέργεια
1) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
α) Γραφείο Συντονιστή
β) Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
γ) Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών
Υποθέσεων
2) Περιφέρεια Αττικής
3) Δήμος Ύδρας
4) Δήμος Λαυρεωτικής
5) Ελληνική Στατιστική Αρχή
6) Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
α) Γραφείο Υπουργού
β) Γενική Γραμματεία Ενέργειας
& Ορυκτών Πρώτων Υλών,
Γεν. Δ/νση Ενέργειας,
Δ/νση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
και Εναλλακτικών Καυσίμων
Μεσογείων 119, 115 26, Αθήνα
γ) Γενική Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
& Γεωχωρικών Πληροφοριών
Δ/νση Γεωχωρικών Πληροφοριών
Μεσογείων 119, 115 26, Αθήνα
7) Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Πειραιώς 132, 118 54, Αθήνα
8) Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού
Ευελπίδων 33, 113 62, Αθήνα
9) Υπουργείο Οικονομικών,
Γεν. Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας,
Γεν. Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας
& Κοιν. Περιουσιών
Κ. Σερβίας 8, 101 84 Αθήνα
(Με την παράκληση να ενημερωθούν άμεσα οι
αρμόδιες κατά τόπο κτηματικές υπηρεσίες)
Κοινοποίηση
1) Γραφείο Νοµικού Συµβούλου
(ενταύθα)
2) Νοµικό Συµβούλιο του Κράτους
Ακαδηµίας 68 & Χαρ. Τρικούπη, 106 78, Αθήνα

http://fonitisydras.com/info/society/item/2698-to-san-tzortzi-sthn-ydra-kai-epishma-h-apodoxh-ths-gnvmodothshs-apo-ton-ypes

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ