ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Μια πρωτοποριακή κίνηση με τη δημιουργία μαθητικής Λέσχης «Λογοτεχνίας – Τεχνολογίας» με έδρα το 2ο Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Ύδρας - Ευχαριστήριο (26/04/2018)

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ
τηλ επικοινωνιας: 6976435790

Ύδρα 14 Απριλίου 2018
Αρ. Πρωτ. 23


Προς: κ. Αλέξη Βερούκα

ΚΟΙΝ:
1)Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Ύδρας
2) Σύλλογο Γυμνασίου Ύδρας
3) Σύλλογο Λυκείου Ύδρας
4) Δήμο Ύδρας - Σχολική Επιτροπή Δήμου Ύδρας
5) Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ύδρας
6) κ. Ελένη Χριστοδούλου
7) κ. Σπήλιο Σπηλιώτη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας, αποφάσισε να δημιουργήσει μια μαθητική λέσχη με την επωνυμία «Λογοτεχνία-Τεχνολογία». Η συγκεκριμένη λέσχη θα δίνει τη δυνατότητα σ’ όλα τα παιδιά της Ύδρας, από 4 – 18 ετών, να έρθουν πιο κοντά με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την δημιουργική γραφή, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, την ρομποτική και την πληροφορική.

Στους χώρους του σχολείου μας, θα στηθεί μια παιδική/νεανική βιβλιοθήκη με βιβλία που έχουν ήδη δοθεί ως δωρεά από γνωστούς εκδοτικούς οίκους, όπου θα προσκαλούνται συγγραφείς που θα παρουσιάζουν το έργο τους και θα βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν και να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και την ποίηση και να εκφραστούν.

Επίσης θα λειτουργήσει τμήμα τεχνολογίας, που θα γίνονται μαθήματα υπολογιστών, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που να μπορεί να ανταγωνισθεί άλλα σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης που ήδη είναι βραβευμένα.

Από την αρχή αρωγός και σύμμαχος μας στην προσπάθεια μας αυτή, είναι ο εικαστικός κ. Αλέξης Βερούκας που με την προσφορά του εξοπλίστηκε όλο το τμήμα τεχνολογίας με 6 φορητούς υπολογιστές νέας τεχνολογίας, 1 projector και 1 ηλεκτρική οθόνη προβολής τελευταίας τεχνολογίας, όπως επίσης και λογοτεχνικά βιβλία. Για το λόγο αυτό τον ευχαριστούμε θερμότατα για την υποστήριξη και την αγάπη που δείχνει συνέχεια προς το νησί μας και κυρίως στα παιδιά της Ύδρας.

Με μεγάλη μας χαρά παραλάβαμε τις συμμετοχές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Ύδρας και με έκπληξη είδαμε ότι η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν τα 2/3 του συνόλου των μαθητών. Η έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει σύντομα και η ανακαίνιση της αίθουσας θα γίνει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Καλή επιτυχία στα παιδιά μας στο νέο τους ξεκίνημα!

Μετά τιμής
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ύδρας

http://hydraspoliteia.blogspot.gr/2018/04/2.html

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ