ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Επίτιμος Δημότης Ύδρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος! Λαμπρή υποδοχή του Προέδρου στο νησί που εορτάζει τα “Μιαούλεια 2018” (24/06/2018)

 

«Μιαούλεια 2018» - Θερμότατη και συνάμα λαμπρή υποδοχή του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην Ύδρα όπου ιδιαίτερα φιλικός και προσηνής χαιρετούσε εγκάρδια τον κόσμο που του το ανταπέδωσε με χειροκροτήματα και εκδηλώσεις αγάπης – Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη στη θέση “Κάστρο του Κάβου” και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 μέσα σε γιορτινό κλίμα επισκέφτηκε την Ύδρα και παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου, Ανδρέα Μιαούλη.


Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε με ρίψεις κανονιοβολισμών από το “Κάστρο του Κάβου” όταν το πολεμικό πλοίο που τον μετέφερε προσέγγισε το λιμάνι της Ύδρας. Μετά την αποβίβασή του πήγε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας  όπου τελέστηκε Δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στον Μιαούλη και την ανδρεία που τον διέκρινε όπως και τα πληρώματα που μάχονταν για την ελευθερία. Αναφέρθηκε στο Ναυαρχείο του Αγώνα που ήταν ο Καθεδρικός Ναός όπου με τη βοήθεια της Παναγίας ο Αγώνας ευοδώθηκε.

Μετά τη Δοξολογία  στον Καθεδρικό Ναό, σχηματίσθηκε πομπή από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας στο Κάστρο του Κάβου με μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Α. Μιαούλη και τον Σταυρό  (που είχε στο πλοίο του). Την Λήκυθο και τον Σταυρό του Α. Μιαούλη κρατούσαν ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν. κ. Ν. Τσούνης και ο  Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης.

Στο κάστρο του Κάβου εμπρός από το άγαλμα του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια επέστρεψε η λήκυθος με την καρδιά του Ναυάρχου Μιαούλη στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας όπου και η Διευθύντρια κ. Κ. Αδαμοπούλου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και του επέδωσε τιμητικά αντίγραφο θυρεού της αυτοκρατορικής Ρωσίας.

Λίγο μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι μαζί με τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές μετέβησαν στον προβλήτα που βρίσκεται έμπροσθεν της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και ακολούθησε ρίψη στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821  και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 


Λίγο αργότερα σε ειδική τελετή στην συνεδριακή αίθουσα της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας και του δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη ο οποίος σε ομιλία του καλοσώρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε ομιλία του στην Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού έστειλε ηχηρό μήνυμα ενότητας και υπεράσπισης της πατρίδας μας και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον λαό μας και το έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές μεταξύ τους, πτυχές. Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο όρκος των Αθηναίων Εφήβων: "Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι”  και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Παυλόπουλος.
















https://hydraspoliteia.blogspot.com/2018/06/2018_24.html



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ