ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Εξαιρετική και εξόχως συγκινητική η βραδιά της Γαλλικής ποίησης στο ανοιχτό θέατρο "Μίλτος Σαχτούρης" στα Καμίνια (06/08/2018)

 
Το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου λίγο μετά τις 21:00 έπεσε  η αυλαία της Γαλλικής εβδομάδας στην Ύδρα, με Ποιητικούς Διάλογους στο ανοιχτό θεατράκι "Μίλτος Σαχτούρης" στα Καμίνια με βραδιά γαλλικής ποίησης σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη με την Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον Yann Peira με συνοδεία κλασικού φλάουτου από την Hao Xuewe.


Λίγο πριν αρχίσουν οι Ποιητικοί Διάλογοι ο κ. Χ. Δασκαλάκης στα Ελληνικά και η κ. Π. Σκαλτσά στα Γαλλικά αναφέρθηκαν στη Γαλλική ποίηση και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας για τη Γαλλική εβδομάδα και τους φορείς που συμμετείχαν (ΙΑΜΥ, ΑΕΝ, Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας, Πρεσβεία της Γαλλίας, Institut Francais), μίλησε για την ονομασία του ανοιχτού θεάτρου σε "Μίλτος Σαχτούρης", για τους παρουσιαστές Ιουλίτα Ηλιοπούλου, τον Yann Peira και την Hao Xuewe που παρουσίασαν την επιτυχημένη βραδιά με τους Ποιητικούς Διάλογους αλλά και απέδωσε ευχαριστίες στον εικαστικό κ. Α. Βερούκα.

Στη συνέχεια ξεδιπλώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής βραδιάς όπου η εξαιρετική και εξόχως συγκινητική απαγγελία της Ιουλίτας Ηλιοπούλου και του Yann Peira με την συνοδεία του φλάουτου από την Hao Xuewe καταχειροκροτήθηκε από τις δεκάδες του κόσμου που παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Στη βραδιά γαλλικής ποίησης παραβρέθηκαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρα και Πρόεδρος του ΔΛΤΥ κ. Γ. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ κ. Κ. Βούλγαρη-Μαραγκού, ο πρωην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο εικαστικός κ. Α. Βερούκας και δεκάδες κόσμου.













https://hydraspoliteia.blogspot.com/2018/08/blog-post_6.html

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ