ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Παρουσίαση της έκδοσης του κ. Λάμπρου Βαζαίου με τον τίτλο Ανεξάρτητος- Η Δημοκρατική Εφημερίδα της Επανάστασης του 1821 (07/08/2018)

 
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις «Μένανδρος» και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης του Καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λάμπρου Βαζαίου με τον τίτλο «Ανεξάρτητος- Η Δημοκρατική Εφημερίδα της Επανάστασης του 1821». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Διονυσίου & Ίνγκριντ Κουντουριώτη» του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας,.

Για την έκδοση μίλησαν: Η Ντίνα Αδαμοπούλου, Δ/ντρια Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής-πρώην Υπουργός, ο Γιάννης Σαχίνης, Πρόεδρος Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών και ο Λάμπρος Βαζαίος, Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής – συγγραφέας.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων , ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, η Βουλευτής Πειραιά κ. Ελένη Σταματάκη, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κων/νος Αναστόπουλος, ο Διοικητής ΑΕΝ κ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Υπολιμενάρχης κ. Βασίλης Βαζαίος καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου, των επιστημών, των τεχνών, και άλλων σημαντικών Φορέων. Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό και τη σύντομη ομιλία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, καθώς και τον χαιρετισμό από την κ. Μάρα Σωτηροπούλου, δ/ντρια δημοσίων σχέσεων-marketing, εκ μέρους των εκδόσεων "Μένανδρος".

Οι εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις των ομιλητών αλλά και το κλείσιμο της παρουσίασης από τον συγγραφέα κ. Λάμπρο Βαζαίο, απόγονο του Υδραίου ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας Παντελή Κ. Παντελή-Ανεξάρτητου, μαχητικού, εριστικού, αμερόληπτου και φιλαλήθη δημοσιογράφου και σχολιαστή της εποχής, κατέδειξαν τη μεγάλη σημασία του Τύπου ως εξαιρετικά πολύτιμης πηγής πληροφοριών στα κρίσιμα χρόνια της ελληνικής Επανάστασης αλλά και της ιδιαίτερης και καθοριστικής κυκλοφορίας της "Ανεξαρτήτου Εφημερίδος της Ελλάδος".



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ