ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Εκδήλωση-καλωσόρισμα στο πλαίσιο των αγώνων SwimRun HYDRA 2018 (21/11/2018)

 
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, η εκδήλωση – καλωσόρισμα των αθλητών, των συνοδών τους και των φίλων Υδραίων και φιλυδραίων, στο πλαίσιο των εξαιρετικού ενδιαφέροντος αγώνων SwimRun HYDRA 2018 που για πρώτη φορά διοργανώνονται στη χώρα μας και στο νησί μας.

Αφιέρωμα η προβολή ενός τρίπτυχου ντοκιμαντέρ – πορτραίτου του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Αλέκου Φασιανού και μιας αναφοράς στη ζωή του από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη και η συζήτηση που ακολούθησε την προβολή για τον μεγάλο Έλληνα εικαστικό .

Η αίθουσα Διονυσίου & Ίνγκριντ Κουντουριώτη του Ι.Α.Μ.Υ. ήταν ασφυκτικά γεμάτη από Αθλητές και Αθλήτριες, συνοδούς, Υδραίους και φιλυδραίους. Η Προϊσταμένη του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό και στην συνέχεια έκανε μία σύντομη αναφορά στην Έκθεση του Αλέκου Φασιανού την οποία όπως ανέφερε την επισκέφτηκαν μέχρι τώρα περισσότεροι από πέντε χιλιάδες επισκέπτες και στον ίδιο τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη του οποίου εξήρε την τιμητική του παρουσία στη βραδιά και εκθείασε το υπέροχο εικαστικό του έργο.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο εικαστικός Αλέξης Βερούκας ο οποίος και αυτός με την σειρά του καλωσόρισε όλους στο νησί, αναφέρθηκε στην ιδέα υλοποίησης της Έκθεσης του Αλέκου Φασιανού στην Ύδρα με θέμα τα 50 Χρόνια δημιουργίας του στο Παρίσι καθώς και την προσεκτική επιλογή που έγινε στο υλικό της έκθεσης σε συνεργασία με την επιμελήτρια της έκθεσης και κόρη του καλλιτέχνη Βικτώρια Φασιανού. Τέλος το λόγο πήρε ο Αλέκος Φασιανός ο οποίος αναφέρθηκε στο ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο έκφρασής του μέσω των έργων του είπε χαρακτηριστικά: «μου λένε ότι τα έργα μου είναι ημιτελή, δεν είναι έτσι...είναι η τεχνοτροπία μου.. Απλά αφήνω τον θεατή να τα συμπληρώσει με την φαντασία του.»

Ο Αλέκος Φασιανός καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και στην συνέχεια προβλήθηκε το τρίπτυχο ντοκυμαντέρ από την Εκπομπή της ΕΡΤ "Παρασκήνιο" του γνωστού σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.

Μετά το πέρας της προβολής ακολούθησε η αναλυτική τεχνική ενημέρωση των Αθλητών της διαδρομής και του τεχνικού εξοπλισμού του 1ου Swim&Run Hydra 2018 από τον υπεύθυνο διοργάνωσης των αγώνων κ. Κωνσταντίνο Μητρόπαπα.

Τέλος στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας πραγματοποιήθηκε παρά τη βροχή που συνόδευε την εκδήλωση ένα προγραμματισμένο πολύ όμορφο Pasta Party, με πολύ κέφι, καλή μουσική, ποτό και καλό φαγητό.

Την εξαιρετική βραδιά, εκτός των προσκεκλημένων αθλητών τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού, ο Αρχηγός της Μειοψηφίας Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Ευάγγελος Δανόπουλος, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ύδρας Μαρία Μαρσέλου, ο Πρόεδρος της Κ.Λ.Υ. Λάκης Χρηστίδης και πλήθος κόσμου.



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ