ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ύδρα με καράβι την τέχνη (26/12/2018)

 
Ένα ουσιαστικό ευχαριστώ στον εικαστικό κ. Αλέξη Βερούκα για την πραγματικά γενναιόδωρη χορηγία του στην ΚΕΔΥ του έργου, του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνογράφου κ. Στεφάνου, για τον φετινό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Ύδρας μας. Το "παραδοσιακό ατμόπλοιο" αποτελεί μια πρωτότυπη καλλιτεχνική παρέμβαση στον εορταστικό στολισμό του Νησιού μας.

Τον ευχαριστούμε επίσης για την συνδρομή του στην σημερινή (19/12/2018) γιορτή στην οποία μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς μας φίλους. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην ΑΕΝ Ύδρας, στον Διοικητή και στους σπουδαστές της για την μοναδική και γεμάτη κέφι συμμετοχή τους στην γιορτή που διοργάνωσε η ΚΕΔΥ. Ευχαριστούμε επίσης τον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας για τις πανέμορφες μελωδίες του.Τέλος ευχαριστίες οφείλονται στην Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΥ κ.Κατερίνα Μαραγκού για τον συντονισμό όλων των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

----------------------------------------------

Φέτος μια όμορφη και διαφορετική προσέγγιση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου συνυφασμένη με την τέχνη έδωσε στην Ύδρα μια καλλιτεχνική όσο και ονειρική διάσταση.

Το "ποστάλι" του μεσοπολέμου που κόσμησε το λιμάνι του νησιού, αυτή η ονειρική χαρτοκοπτική μακέτα-κατασκευή του διακεκριμένου καλλιτέχνη ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, μήκους οκτώμισι επί τεσσάρων μέτρων σε κατασκευή του ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΚΗ, φωταγωγήθηκε, "φόρεσε" αυτοσχέδια κύματα αλλά και το μπλε της θάλασσας όπως σε μια ζωγραφιά.

Το πρωτότυπο έργο που τοποθετήθηκε για τις γιορτές και αγγίζει τη ναυτική παράδοση, αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο τέχνης από τον Εικαστικό ΑΛΕΞΗ ΒΕΡΟΥΚΑ και θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ύδρας καθώς αποτελεί δωρεά του ίδιου του Εικαστικού!

Η Ύδρα που μοιάζει με θεατρικό σκηνικό, έδωσε μια ξεχωριστή αίσθηση στον φετινό της στολισμό με ένα καράβι τέχνης. 

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι μπροστά από το γιορτινό καράβι θα γίνει από την ΚΕΔΥ μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας, με πλούσιο μπουφέ όπου μέσα σε ευχάριστο κλίμα θα δοθούν δώρα στα μικρά παιδιά -που θα βγουν σαν μικροί θησαυροί από τους χώρους του- και οι καπετάνιοι του νησιού θα τα προσφέρουν με πολλή αγάπη.


http://fonitisydras.com/info/civil/item/3085-xristougenniatiko-taksidi-stin-ydra-me-karavi-tin-texni?fbclid=IwAR3RrzcFfCQyZoC7sTcqCrzP9-x7N7haWEh72tuvaaQicW9xQH4sa75k9fY


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ