ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Δρομολογείται το έργο της αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Ύδρα μας συνολικού προϋπολογισμού 550,000 Ευρώ. (28/03/2019)

 

Ακόμα ένα σημαντικό και αναγκαίο εδώ και πολλά χρόνια έργο για την Ύδρα μας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης του.

Υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφέρειας Αττικής Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για την ενίσχυση της ασφάλειας από κατολισθήσεις Βράχων στο Νησί μας

Στο επίκεντρο της μελέτης είναι η αποτίμηση της γεωλογικής επικινδυνότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ύδρας και η αντιμετώπιση του κατολισθητικού κινδύνου σε δύο περιοχές της πόλης της Ύδρας. Συγκεκριμένα, αφορά τις περιοχές «Καλά πηγάδια» και «Λαγουδέρα» (για το βραχώδες πρανές κατάντη του καστρότοιχου στο παραλιακό πλακόστρωτο, δυτικά του λιμανιού), όπου έχουν ήδη εκδηλωθεί φαινόμενα βραχοκαταπτώσεων. Θα αντιμετωπιστεί επίσης μεμονωμένο φαινόμενο κατολίσθησης στην περιοχή Άγιος Αντώνιος.

Στο πλαίσιο αυτό, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών πρόκειται να εκπονηθούν οι ακόλουθες μελέτες:
- Τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής
- Γεωλογική μελέτη
- Γεωτεχνική μελέτη
- Περιβαλλοντική μελέτη
- Τεύχη δημοπράτησης - ΣΑΥ, ΦΑΥ

Η μελέτη θα ανατεθεί από τον Δήμο με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων / Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων. Η μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 70,000 Ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου μας, έχει δεσμευτεί και ποσό για την υλοποίηση του εν λόγω έργου ύψους 550,000 Ευρώ.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ