ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

“Ὁ γὰρ Ἔρως ὡς Ὕδωρ” μέσα από μια συγκλονιστική ερμηνεία που καθήλωσε τους θεατές (23/07/2019)

 

Η ANIMART με ένα πλούσιο πρόγραμμα έκανε έναρξη των εκδηλώσεων της στην Ύδρα το βράδυ τις 22 Ιουλίου 2019. Η νέα πολιτιστική διοργάνωση στο νησί πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και με τη συνεργασία των Εργαστηρίων Τέχνης και Λόγου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας.

Η έναρξη των εκδηλώσεων της ANIMART έγινε με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00 στην Οικία του Αλέξη Βερούκα με την επιτυχημένη  παρουσίαση του θεατρικού αναλόγιου «O γαρ έρως ως ύδωρ» του Μάνου Λαμπράκη. Ένας θεατρικός μονόλογος από έναν υπέροχο ερμηνευτή τον Βασίλη Μίχα που η συγκλονιστική ερμηνεία του καθήλωσε τους θεατές.

Διάβασε ο Βασίλης Μίχας και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σκουρλέτης, ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας bijoux de kant, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν».

Η παράσταση ήταν μια μυθοπλαστική επιστολή του αυτοκράτορα Αδριανού στον στρατιώτη και εραστή του Αντίνοο. Ο Αδριανός βρίσκεται στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχει τα Ελευσίνια μυστήρια το φθινόπωρο του 124. Από το θέατρο του Διονύσου συντάσσει την επιστολή αυτή με θέμα τον κόσμο και τον έρωτα. Ο έρωτας αντιμετωπίζεται ως μια εσωτερική εμπειρία αυτογνωσίας. Μέσα από το παράδοξο του έρωτα, του μεγάλου εξουσιαστή του κόσμου, ο άνθρωπος κρύβει μια υπόσχεση απόλυτης ηδονής που βιώνεται όμως σαν πόνος.












https://hydraspoliteia.blogspot.com



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ