ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Τιμητικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Υδραίου ποιητή Μίλτου Σαχτούρη στην Ύδρα (19/10/2019)

 

Το διήμερο στην Ύδρα για τον ποιητή Μίλτο Σαχτούρη γίνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του (1919 - 2005) και οργανώνεται από τον Δήμο Ύδρας (Κ.Ε.Δ.Υ.), το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης και το εργοτάξιοτεχνηςυδρας του ζωγράφου Αλέξη Βερούκα.

Το διήμερο αφιέρωμα για τον Μίλτο Σαχτούρη άρχισε στην Ύδρα στις 18 Οκτωβρίου 2019 έχοντας  ως σκοπό να επανασυνδέσει τον ποιητή με τον γενέθλιο τόπο αλλά και να δώσει αφορμή σε παλιούς και νεότερους μελετητές της ποίησής του να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας  την Παρασκευή το απόγευμα στις 6μμ και θα συνεχιστεί στις 19/10/2019 και ώρα 11:00 στον ίδιο χώρο.



Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν ήταν:
Βερονίκη Δαλακούρα, Η ιδέα ως εικόνα στην ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη
Έφη Κατσουρού,  Μίλτος Σαχτούρης: κατωφλιακοί χώροι της δυστοπίας
Κωνσταντίνα Κορρυβάντη. Μίλτος Σαχτούρης: η Μαρία Σκεφτική
Λευτέρης Ξανθόπουλος, Ο Σαχτούρης όπως τον γνώρισα
Αργύρης Παλούκας, Από τον Μίλτο Σαχτούρη στον Γιάννη Κοντο: Μαθητείες αλλαγής ζωής
Λίνα Τσουκαλά, Πώς να σταθώ σε ένα παράλογο σύμπαν
Βαγγέλης Χατζηβασιλίου, Το δραματικό παιχνίδι των χρωμάτων

Προβλήθηκε επίσης η ταινία «Ποιος είναι ο τρελός λαγός» του  Λευτέρη Ξανθόπουλου γυρισμένη το 1992. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης και τον εντεταλμένος επί των Πολιτιστικών του Δήμου Ύδρας κ. Π. Ράππας.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι προπομπός ευρύτερων και πιο πλούσιων εκδηλώσεων που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού στην Ύδρα με σκοπό να τιμηθεί παντοιοτρόπως το έργο του Υδραίου ποιητή. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ύδρας κ. Μ. Καραμήτσος, κ. Γ. Μπελεγρής και Μ. Κάτσικα, η Πρόεδρος της ΚΕΔΥ κ. Κ. Μαραγκου Βούλγαρη, ο εντεταλμένος επί των Πολιτιστικών του Δήμου Ύδρας δημοτ. σύμβουλος κ. Π. Ράππας, ο ζωγράφος κ. Α. Βερούκας, ο πρώην Υπουργός κ. Α. Ανδριανόπουλος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Ε. Δανόπουλος, φορείς του νησιού και δεκάδες κόσμου.












ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ