ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Βασικό μέτρο προστασίας από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο ιός Covid 19 είναι η ατομική ευθύνη. Όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. (16/03/2020)

 

Φίλες και Φίλοι,

Βασικό μέτρο προστασίας από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο ιός Covid 19 είναι η ατομική ευθύνη. Όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων μας στις πλέον και απολύτως αναγκαίες. Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι μας! Με αυτόν τρόπο προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Σε περίπτωση που παρουσιάζουμε συμπτώματα όπως:

Πυρετό, Βήχα, Καταρροή, Πονόλαιμο, Δυσκολία στην αναπνοή

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Επικοινωνούμε με τον θεράποντα Ιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ στα ακόλουθα τηλέφωνα 1135, 2105212000.

Για την ανησυχία που έχει προκληθεί γύρω από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Νησιού μας, θέλω να δηλώσω ότι την αρμοδιότητα για την απαγόρευση της εκτέλεσης δρομολογίων έχει η κεντρική διοίκηση. Αυτή θα κρίνει αν και πότε θα πρέπει να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο.

Σε επικοινωνία που είχα με εκπρόσωπο της Hellenic Seaways μ' ενημέρωσε ότι γίνονται συχνές απολυμάνσεις των πλοίων καθώς και ότι η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί δραστικά με αποτέλεσμα οι επιβάτες να κάθονται σε αποστάσεις μεταξύ τους.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τους προβληματισμούς και την ανησυχία όλων. Ακραία μέτρα όμως, όπως αυτά να εμποδίσουμε κάποιον, ελεύθερο από τον ιό, να έρθει στο σπίτι του ή στην οικογένεια του δεν έχουμε επίσης αρμοδιότητα να τα πάρουμε αλλά με βρίσκουν και αντίθετο. Το σπίτι μας αυτή την ώρα, όπου και αν αυτό βρίσκεται, ανάγεται σε βασικό σημείο προστασίας του εαυτού μας, της οικογένειας μας αλλά και της κοινωνίας στην οποία ανήκουμε.

Ζητάω από όλους λοιπόν να μείνουμε σπίτι μας και να περιοριστούμε μόνο στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες μετακινήσεις. Όλοι μαζί και με πνεύμα ενότητας θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δοκιμασία χωρίς πανικό αλλά με ψυχραιμία και κατανόηση.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ