ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Αγροτικό) ο εμβολιασμός στο Νησί της Ύδρας (12/03/2021)

 

Ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Αγροτικό) ο εμβολιασμός στο Νησί μας. Παρακαλούνται όσοι θα εμβολιαστούν να είναι στην ώρα τους στο προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Στις 11/03/2021 παραδώσαμε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο επιπλέον 200 rapid test για την ανίχνευση του αντιγόνου του ιού Covid 19.

Την Τρίτη (09/03/2021) έλαβα μέρος σε τηλεδιάσκεψη, μαζί με τους συναδέλφους Δημάρχους της Αττικής, με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη. Στην παρέμβαση μου έθεσα στον Υπουργό το θέμα του εμβολιασμού μόνιμων κατοίκων του Νησιού μας και των πολιτών ξένων χωρών που δεν έχουν ΑΜΚΑ. Ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι με σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα επιτραπεί σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες τρίτων χωρών και συνακόλουθα και στους κατοίκους τρίτων χωρών που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ύδρας ο εμβολιασμός τους. Για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα από το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτούν προσωρινό ΑΜΚΑ για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού τους.

Διευκρινίζουμε ότι ο Δήμος Ύδρας παρέχει συνδρομή για την υλοποίηση του εμβολιασμού με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία. Ο εμβολιασμός δεν είναι αρμοδιότητα του.

Όλοι μαζί με κατανόηση, αλληλεγγύη και σε πνεύμα συνεργασίας δίνουμε τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία και επαναφέρουμε με ασφάλεια την κανονικότητα στην ζωή μας!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ