ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

3rd TRIMORE SwimRun Hydra στις 19-21 Νοεμβρίου 2021 (16/11/2021)

 

Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις. Συμμετέχουν αθλητές σε ζευγάρια, τα οποία διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο, δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί.

Η πρώτη εφαρμογή του σπορ στην Μεσόγειο, ξεκίνησε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα το Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα, ενώ είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν 3 εναλλαγές του κάθε ενός από τα δύο σπορ κολύμβησης και τρεξίματος συνολικής απόστασης αγώνα 14,7 km (3,7k Κολύμβηση και 11k τρέξιμο), τελικά λόγω καιρού πραγματοποιήθηκαν δύο εναλλαγές συνολικής απόστασης 13,1km (3,1k κολύμβηση και 10k τρέξιμο). Έκτοτε (το 2019 και κατόπιν) σχεδιάστηκε η πραγματοποίηση δύο αποστάσεων: ​

- Initiation to SwimRun 9,4 (Swim 0,6k | Run 4k | Swim 0,9k | Run 3,9k) και ​

- Core distance SwimRun 23,6 (Swim 1,5k | Run 5,5k | Swim 1,7k | Run 7,8k | Swim 2,6k | Run 4,5k) ​

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pull buoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή. Ωστόσο, θα πρέπει ότι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον.

Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και τερματίσει μαζί, δεμένοι με το ειδικό σχοινί που δοθεί από την διοργάνωση. Το wetsuit είναι υποχρεωτικό, καθώς επίσης το σκουφάκι κολύμβησης και το ειδικό μπλουζάκι της διοργάνωσης (Bib Number) που δεν πρέπει να βγει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παπούτσια και wetsuit μπορούν να βγουν κατά το κολύμπι ή το τρέξιμο αντίστοιχα, θα πρέπει όμως οι αθλητές να τα φέρουν μαζί τους μέχρι το τέλος (παρέχεται από τη διοργάνωση και είναι υποχρεωτική η χρήση ατομικού υδατοστεγανού πλωτήρα μεταφοράς στη θάλασσα), ενώ η στολή, στο επόμενο κολύμπι, θα πρέπει να φορεθεί.

Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη, ιδιαίτερα έντονη και με εκπληκτικές εναλλαγές συναισθημάτων. Το τοπίο και η φύση που προσφέρει το τερέν της Ιστορικής Ύδρας, ταιριάζει απόλυτα στην εκπλήρωση όλων των παραμέτρων μιας ιδιαίτερης και ανεξίτηλης αθλητικής εμπειρίας!

Πηγή: https://www.trimore.gr/


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ