ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Συνάντηση του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα (03/11/2022)

 

Από την συνάντηση στις 02/11/2022 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα. Συζητήσαμε την πορεία των αιτήσεων χρηματοδότησης του Δήμου μας από το Πρόγραμμα Τρίτσης.

Ο Δήμος μας από το εν λόγω Πρόγραμμα έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς και της αναστήλωσης τριών ανεμόμυλων συνολικού προϋπολογισμού 2.670.000 Ευρώ και διεκδικεί επιπλέον χρηματοδότηση 5.500.000 Ευρώ για μια σειρά άλλων έργων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η επιτακτική ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης της λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους. Μέσα σ΄ ένα χρόνο η εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης διεκδικεί από τον Δήμο μας επιπλέον 230.000 Ευρώ για την κάλυψη της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Τέθηκε επίσης το αίτημα της εξασφάλισης πόρων για την εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων κάθετης συμπίεσης απορριμμάτων για τους οποίους πρόσφατα εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες άδειες από το Υπουργείο Πολιτισμού. Κάθε μέρα διεκδικούμε έργα Για την Ύδρα μας γιατί ξέρουμε και μπορούμε!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ