ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ενα ουσιαστικό θερμό Ευχαριστώ στον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Λύρο (12/12/2022)

 

Οφείλω ένα ουσιαστικό θερμό Ευχαριστώ στον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Λύρο για την πρόσκληση να παρουσιάσω το βιβλίο μου ¨Η Ύδρα του 1821: Ανταρτοπόλεμος στη Θάλασσα" στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. Ευχαριστώ επίσης τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό για τον πανέμορφο χαιρετισμό στην εν λόγω εκδήλωση. Εγκάρδιες ευχαριστίες οφείλω επίσης στους εκλεκτούς ομιλητές της εκδήλωσης, Στέλιο Περάκη, Παναγιώτη Ράππα, Κωνσταντίνο Μπεράτη και Ανδρέα Σιδέρη, που ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι για να μιλήσουν για το Βιβλίο. Ένα μέρος της μεγάλης προσφοράς της Ύδρας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Πατρίδας μας ήταν και η συμπαράσταση της στον Αγώνα των Μεσολογγιτών.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, ο οποίος είχε αναλάβει την άμυνα της Πόλης κατά την πρώτη πολιορκία της, προς τους Υδραίους προκρίτους με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου του 1823 είναι ενδεικτική της ουσιαστικής συνεισφοράς του υδραϊκού στόλου στο θέατρο των επιχειρήσεων της περιόδου:

«Πολύ μέρος αυτής της νίκης χρεωστεί η πατρίς προς την ευγένειάν σας δια την έγκαιρον αποστολήν των πλοίων σας, τα οποία έσωσαν όχι μόνο το Μεσολόγγι, αλλά την Ελλάδα».

Τα αποκαλυπτήρια προσωπογραφίας του Ναυάρχου της Επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη τον περασμένο Απρίλιο στο Λιμάνι του Μεσολογγίου είναι ένδειξη της κοινής πρόθεσης των Δήμων Ύδρας και Μεσολογγίου να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και κυρίως να μη ξεχάσουμε όλους αυτούς που θυσίασαν τα πάντα για να ζήσουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων Ελεύθερες!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ