ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

«Η αυλή του Παππού» - Εικόνες, χρώματα, μυρωδιές και Υδραϊκές μνήμες από την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Ράππα (10/07/2023)

 

«Η αυλή του Παππού» είναι η πρώτη προσωπική έκθεση τέχνης της Υδραίας καλλιτέχνιδας Ράππα Αγγελικής και πραγματεύεται με ζωηράδα και συναισθηματισμό το μεγάλωμα της στο Νησί.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 09 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:00 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» παρουσία του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, των Αντιδημάρχων Ύδρας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και πλήθους κόσμου.

Εντυπωσιακή η πρώτη έκθεση της νεαρής καλλιτέχνιδας που πραγματεύεται με ζωηράδα και συναισθηματισμό το μεγάλωμα της στο Νησί.

Μας προσκαλεί ουσιαστικά σε μια αναδρομή στην Αυλή του Παππού της, του κυρ – Ηλία. Μια Αυλή των θαυμάτων ουσιαστικά για τα παιδικά της μάτια αφού μέσα στην Αυλή συνυπάρχουν τα φυτά με κυρίαρχο τον βασιλικό και τα γεράνια, η κληματαριά, τα χρώματα, άσπρο και μπλε, η μυρωδιές και τα σύνεργα ψαρικής του Παππού.

Όλες αυτές οι μνήμες μέσα από τους πίνακες της Αγγελικής Ράππα κατακλύζουν τον επισκέπτη και βιώνει μια αναδρομική, νοσταλγική εμπειρία με μυρωδιές, χρώματα και κυρίως Υδραϊκές μνήμες…

Εξάλλου η ίδια η καλλιτέχνης Αγγελική Ράππα αναφερόμενη στην ομιλία καλωσορίσματος στα έργα της τόνισε το βίωμα της μεγαλώνοντας στην Ύδρα και τα συναισθήματα που την κατέκλυσαν και είχαν σαν συνέπεια την έκφραση μέσω της τέχνης.

Σημειωτέο στον χώρο της έκθεσης υπάρχει τιμητική εγκατάσταση με έργα του Υδραίου αυτοδίδακτου ναΐφ ζωγράφου Γιάννη Ράππα, επίσης συγγενή της καλλιτέχνιδας.

Πηγή: https://hydraspoliteia1.blogspot.com


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ