ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ένα Υδραιόπουλο και ένα Ηπειρόπουλο ρίπτουν στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσουν τη μνήμη των 51 Υδραίων ναυτών που σφαγιάστηκαν στα Σύβοτα με την έναρξη της Επανάστασης του 1821 (17/07/2023)

 

Μήνυμα του Δημάρχου Ύδρας Γεώργιου Κουκουδάκη:

Εκφράζω τις πλέον θερμές ευχαριστίες μου στον εκλεκτό συνάδελφο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο που, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τελέσαμε τον Νοέμβριο του 2021 τα αποκαλυπτήρια του "Μνημείου προς τιμήν των Υδραίων Ναυτών στην πλατεία των Συβότων την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με απόφασή του μετονόμασε σε "Πλατεία Υδραίων Ναυτών." Στην ίδια πλατεία σε μια κίνηση υψηλού ιστορικού συμβολισμού υπογράψαμε πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων μας. Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι 202 χρόνια μετά τη θυσία των συμπατριωτών μας, παιδιά από την Ύδρα και την Ήπειρο χόρεψαν μαζί και έστειλαν μήνυμα ότι δεν τους ξεχάσαμε και τους χρωστάμε τη λευτεριά που απολαμβάνουμε!

Συγχαρητήρια στον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο για την ιδέα και τη διοργάνωση αυτής της αποστολής! Τιμούμε την Ύδρα και την ιστορία της με σεβασμό και συνέπεια!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ