ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Συσκέψεις Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, τον πρώην Υφυπουργό και Βουλευτή Ά Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Ιωάννη Βουτσινά (26/03/2024)

 

Στις 22 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης υποδέχθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο της Ύδρας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και, στη συνέχεια, τον πρώην Υφυπουργό και νυν Βουλευτή Ά Πειραιά και Νήσων κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δήμου Ύδρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με σκοπό την πραγματοποίηση έργων υποδομής στο νησί μας και στο "Μετόχι", αλλά και για μία σειρά ζητημάτων που χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η Αυτονομία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ως προς τη χρέωση λιμενικών τελών σε θαλαμηγούς που προσεγγίζουν την Ύδρα. Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα με τα ημερόπλοια, και ανταλλάχθηκαν προτάσεις με σκοπό την εξεύρεση λύσης του προβλήματος αυτού στο εγγύς μέλλον.

Στις δύο διαδοχικές συναντήσεις παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Κάτσικα, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ιωάννης Μπελεγρής, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Κωνσταντίνος Μπεράτης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καθημερινότητας κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας κα Ειρήνη Μπέλεση – Παύλου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοίαρχος ΛΣ κ. Ευάγγελος Δανόπουλος και η Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κα Μαρία Σπηλιοπούλου.

Επίσης, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Ιωάννη Βουτσινά. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν μια σειρά από θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί νησιωτικοί δήμοι όπως η Ύδρα. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αιτηθεί στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την επίλυση προβλημάτων στο νησί, αλλά και τη δρομολόγηση νέων χρηματοδοτήσεων για καινούρια και αναγκαία έργα στην Ύδρα.

Εκ του Δήμου


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ