ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Η Ύδρα στην παγκόσμια έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (27/03/2016)

 
Ξεκίνησε με επιτυχία η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στη Μόσχα, με δυναμική παρουσία του Δήμου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας!  Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, Μαρία Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου: Τα ενημερωτικά φυλλάδια του Δήμου μας, για πρώτη φορά στη Ρωσική γλώσσα, προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον και κυριολεκτικά έγιναν ανάρπαστα, όπως επίσης και τα φυλλάδια για τα Μοναστήρια στα Ρωσικά από την Ιερά Μητρόπολη της Ύδρας. 

Προσωπικές επαφές του Δημάρχου σε θεσμικό επίπεδο, απέδωσαν καρπούς και εξασφαλίστηκαν σημαντικές επαφές με παράγοντες του Τουρισμού της Ρωσίας. Είναι μια αγορά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τμήμα της οποίας παρουσιάζει πολύ θετικές προοπτικές ανάπτυξης για την Ύδρα, όπως μεταξύ άλλων, ο προσκυνηματικός και περιπατητικός τουρισμός.

Στα πλαίσια των επαφών με τοπικούς παράγοντες έγινε ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη, για τις ιστορικές σχέσεις Ύδρας Ρωσίας, στο Κέντρο Διπλωματικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Η κ. Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου τονίζει επίσης ότι: "Οι φοιτητές, αυριανοί Ρώσοι διπλωμάτες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Υδραϊκή αντιπροσωπεία, έδειξαν ενδιαφέρον για το νησί μας, αρκετοί δε από αυτούς, χειρίζονται με ευχέρεια την Ελληνική γλώσσα!

Είναι εντυπωσιακό να συναντά κανείς θερμούς υποστηρικτές της Ελλάδας που δηλώνουν ενθουσιώδεις υποψήφιοι επισκέπτες μας, σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που κυμαίνονται κάτω από το μηδέν... !"

Η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας, με σταθερή στρατηγική στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια για την προβολή της Ύδρας ως προορισμού υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο και ανοιχτό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι την Έκθεση της Μόσχας επισκέφτηκε η Aν. Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά η οποία κατά τη συνάντησή της με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας και τον επικεφαλής του Rostourism ήρθαν σε συμφωνία για την πραγματοποίηση Ελληνο-ρωσικού Φόρουμ για την προώθηση του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ