ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ο διάσημος Rick Steves εξυμνεί την Ύδρα στην Seattle Times (28/04/2016)

 
Rick Steves, ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας και ταξιδιωτικός παρουσιαστής, ο οποίος εστιάζει στο Ευρωπαϊκό Ταξίδι, έγραψε για τις ομορφιές της Ύδρας στην αμερικανική εφημερίδα The Seattle Times, στην οποία αρθρογραφεί κάθε εβδομάδα. Ο Rick Steves διαθέτει επίσης ταξιδιωτικούς οδηγούς και φιλοξενεί ταξιδιωτικές εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Γράφει λοιπόν ο Rick Steves μεταξύ άλλων: “Μπορεί η τουριστική Μύκονος και η Σαντορίνη, να είναι τα ελληνικά νησιά που αποτελούν κλασικές ταξιδιωτικές επιλογές, αλλά το δικό μου αγαπημένο νησί είναι η Ύδρα. Εκεί που σε λιγότερο από δυο ώρες με το πλοίο από την Αθήνα, βρίσκεις έναν κόσμο ξεχωριστό.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέλγητρα του νησιού, είναι η απουσία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Αντ΄αυτών γαϊδουράκια έχουν το βάρος της μετακίνησης σήμερα, όπως ακριβώς έκαναν εδώ και αιώνες. Η Ύδρα είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Το υπέροχο λιμάνι της περιβάλλεται αμφιθεατρικά από βραχώδεις λόφους που κρύβουν λαβυρινθώδη στενά, πλακόστρωτα δρομάκια, και είναι πλαισιωμένα από ασβεστωμένα σπίτια.

Η αταξία των κόκκινων κεραμοσκεπών ξεχύνεται πάνω στον λόφο μακριά από το λιμάνι. Η ομορφιά της Ύδρας την ημέρα, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις κανένα πρόγραμμα. Για υπηρεσία αφύπνισης έχεις μια χορωδία από μεταλλικές καμπάνες εκκλησίας, οι οποίες ηχούν σαν μεταλλικά τρίγωνα ειδοποίησης για φαγητό σε φάρμα καουμπόη.

Οι καμπάνες μοιάζουν επίσης σαν να καλούν σε μια αυλή αχυρώνα να ξυπνήσουν σκυλιά, κοκόρια, ένα εκατομμύριο πουλάκια που κλαίνε για πρωινό αλλά και έναν γερο-γάιδαρο που ξεφυσάει τα ρουθούνια του.rick steves

Μπορείτε να περάσετε τη μέρα εξερευνώντας την πόλη και τα μουσεία, περπατώντας μέχρι τα κοντινά χωριά και τις παραλίες, ή κάνοντας τον γύρο του νησιού με καραβάκι.

Αλλά εγώ κάνω το εξής τελετουργικό: Στο τέλος της ημέρας, πάω με τα πόδια 15 λεπτά κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής στο γραφικό χωριό Καμίνια, που το μικροσκοπικό του λιμάνι προφυλάσσει τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής. Ακριβώς από πάνω είναι η ταβέρνα Κοντυλένια όπου ο ιδιοκτήτης της ο Δημήτρης παίρνει τη βάρκα του από νωρίς το πρωί για να αγοράσει την καλύτερη ψαριά της ημέρας κατευθείαν από τους ψαράδες πριν έρθουν πίσω στο λιμάνι.

Εδώ με ένα ποτήρι ούζο και μεζέδες της ώρας, καθώς ο ήλιος βυθίζεται αργά μέσα στη θάλασσα και οι βάρκες γίνονται πλέον φιγούρες, μπορείτε να πιείτε στις ομορφιές της νησιώτικης απόδρασης."


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ