ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ύδρα η Ανάσταση (03/05/2016)

 
Το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου γιορτάστηκε με Λαμπρότητα στην Ύδρα. Ο πατροπαράδοτος εορτασμός ξεκίνησε με την αναμονή του Αγίου Φωτός, που το βράδυ του Μ. Σαββάτου κατέφτασε στο νησί όπου έγινε η υποδοχή του στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκούδακη, που παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη Καλύβα.

Κατά την είσοδο του Αγίου Φωτός στο λιμάνι έγινε συμβολικός χαιρετισμός από το κάστρο με κανονιοβολισμό. Για όλες τις διαδικασίες είχε φροντίσει ο Τελετάρχης Γιώργος Μουνδρέας. Παρόντες εκείνη την ώρα της παραλαβής ήταν ο Aντιδημάρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ, Μανώλης Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος πολιτών.

Το Άγιο φως παρέδωσε ο Δήμαρχος Ύδρας στον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια αυτό μοιράστηκε στις άλλες ενορίες. Μέσα στο προαύλιο της Μητρόπολης που ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με κατάνυξη και ευλάβεια, ήρθε το χαρμόσυνο φως της Ανάστασης για να προσφέρει σε όλους ψυχική ανάταση και γαλήνη.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, με αναμμένες τις λαμπάδες τους και με ευλαβική και λυτρωτική διάθεση, γνωστοί και φίλοι με χαμόγελα και αγάπη, φιλήθηκαν και ευχήθηκαν «Χριστός Ανέστη» και Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ