ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Με μεγάλη επιτυχία τα παιδιά της Ύδρας ζωγράφισαν και έγραψαν το δικό τους παραμύθι...! (25/05/2016)

 
 Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ταράτσα του Μουσείου – Αρχείου Ύδρας η εκδήλωση «Τα Παιδιά της Ύδρας Ζωγραφίζουν και Γράφουν το Δικό τους Παραμύθι».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,  Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών αφιερωμένη στην έκφραση και την δημιουργική φαντασία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας με την καθοδήγηση και εποπτεία των Δασκάλων τους και με αφορμή το συγγραφικό έργο «Ο Νικολύκος στην μακρινή Ντουλαποχώρα» του Χρήστου Π. Δασκαλάκη.

Το έργο είναι ένα τρυφερό παραμύθι για τον φόβο, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ουσία της διαφορετικότητας στη ζωή μας πλασμένο με συναίσθημα, συμπόνια, φαντασία και απλή πλοκή που το καθιστά ικανό να διεισδύσει στην ψυχή του παιδιού παρουσιάστηκε με μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας με τίτλο: «Οι φράχτες ΄σπάσαν και τα κλουβιά αδειάσαν» από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας που  μας μίλησαν για έναν κόσμο χωρίς φράκτες και χωρίς περιορισμούς.



Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου που μίλησε για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την προβολή με στόχο την ανάδυση ως προς την γραφή μικρών και μεγάλων μελών της κοινωνίας μας και αφετέρου την ανάδειξη του έργου τοπικών δημιουργών γραφής και λόγου. Τόνισε την προσπάθεια των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας αλλά και των Δασκάλων τους και για την παράσταση που θα ακολουθούσε.

Ακολούθησε ομιλία του συγγραφέα Χρήστου Π. Δασκαλάκη ο οποίος αναφέρθηκε στην διαφορετική εκδοχή επάνω στο βιβλίο του από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας αφού «οι φράχτες ΄σπάσαν και τα κλουβιά αδειάσαν»…

Η παράσταση ήταν άριστη, αφού ανέδυε πολλά συναισθήματα, ανέδειξε την διαφορετικότητα, την κοινή προσπάθεια, την συμπόνια, την σύμπνοια  αλλά και την δημιουργική φαντασία, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο του εαυτό στις ερμηνείες τους αναφερόμενα σε ένα κόσμο χωρίς φράκτες και χωρίς περιορισμούς. Η παράσταση των παιδιών κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και έκλεισε με την ομιλία των δύο διδασκαλισσών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας που μίλησαν για την παράσταση και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Μ. Ρούσση, ο Συγγραφέας και Ποιητής κ. Χρήστος Π. Δασκαλάκης και πλήθος κόσμου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, στον κ. Χρήστο Δασκαλάκη αλλά και στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας για την επιτυχημένη παρουσίαση.




ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ