ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη στην προτομή του Ανδρέα Μιαούλη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου (28/04/2024)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 198 χρόνων από την Ηρωική Έξοδο των Μεσολογγιτών, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης και κατέθεσε στέφανο σε ένδειξη τιμής στην προτομή του Ανδρέα Μιαούλη στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, την Κυριακή 28 Απριλίου 2024.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ύδρας έκανε τις εξής δηλώσεις: «Η Ύδρα μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει αυτή τη Μαρτυρική Πόλη ώστε να συνεχίσει τον Αγώνα της. Επίσης, ο Υδραίος Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης, όσο του το επέτρεπαν οι συνθήκες, προσπαθούσε να διασπά τον ναυτικό αποκλεισμό και να εφοδιάζει την πόλη του Μεσολογγίου, ενώ ο επαναστατημένος λαός της Ύδρας διενήργησε δύο φορές έρανο υπέρ του Αγώνα των Μεσολογγιτών. Η Ηρωική Έξοδος χάρισε χρυσές σελίδες στην ιστορία του λαού μας και έβαλε τη δική της υπογραφή για την Ελευθερία της πατρίδας μας, ας προσπαθήσουμε λοιπόν να φανούμε αντάξιοι της θυσίας όλων αυτών που αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα εμείς Ελεύθεροι».

Επίσης, ο κ. Κουκουδάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και το φιλυδραίο Νικόλαο Λύρο, Αντιπρόεδρο του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού "Λιάρος", για την άριστη φιλοξενία τους.

Εκ του Δήμου


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ