ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ευχαριστήριο «Μιαούλεια 2024» (09/07/2024)

 

Αγαπημένοι μας Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,

Ο Δήμος μας, τίμησε και φέτος τη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και υπερηφάνειας, αποδώσαμε τη δέουσα τιμή στον Ατρόμητο Θαλασσαετό της Ελευθερίας που γέννησε η Ύδρα μας. Γι’ αυτό το λόγο νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για τα «Μιαούλεια 2024».

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Κ. κ. Εφραίμ και την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κ. κ. Γαβριήλ, και τον Ιερό κλήρο της Ύδρας για τη συμβολή και συμπαράστασή τους, καθώς επίσης και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, για την παραχώρηση της Συνεδριακής Αίθουσας του Καθεδρικού Ναού όπου πραγματοποιήθηκε επιστημονική εσπερίδα για το Κυπριακό, παρουσία του Κύπριου Πρέσβη στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Ιωάννη Βουτσινά, και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα πολιτισμού κα. Μαίρη Κουρή, για την αγάπη τους στο νησί μας και την παρουσία τους στις φετινές εκδηλώσεις. Επίσης να τους ευχαριστήσουμε για τη χρηματοδότηση της ηχοφωτιστικής κάλυψης του δρώμενου των «Μιαουλείων 2024».

Ευχαριστούμε το Πολεμικό Ναυτικό, τον εκπρόσωπο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας υποναύαρχο ΠΝ κ. Γεώργιο Αγουρά, τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και τους Ναύτες της Τ/ΠΚ «Καραθανάσης» και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας Πλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Δανόπουλο για τη συνδρομή του και στις φετινές εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε την Λιμενάρχη Ύδρας, Πλωτάρχη Λ.Σ. (Ν) κ. Μαρία Σπηλιοπούλου και όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου, για την άριστη συνεργασία σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Α.Τ. Ύδρας, Αστυνόμο Β’ κ. Δημήτρη Γιαννακάκο και όλο το προσωπικό του Α.Τ. για την παρουσία τους και τη βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας για τη συνεργασία του για τη μεταφορά της Αργυράς Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη προς τον Καθεδρικό Ναό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους μαθητές και Διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του Νησιού μας που για πρώτη φορά συνόδευσαν, με τις σημαίες των Σχολείων τους, τη μεταφορά της Αργυράς Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους Υδραίους Μπουρλοτιέρηδες, κατοίκους του νησιού μας, για την αγάπη τους και την παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις και τον ρόλο τους για την πετυχημένη ολοκλήρωση της Αναπαράστασης. Όπως επίσης και στους κυβερνήτες των θαλάσσιων ταξί που συμμετείχαν θριαμβευτικά για την υποδοχή του πολεμικού πλοίου, παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Ευχαριστούμε τον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας και τα μέλη του από τη Φιλαρμονική και τη Λαϊκή ορχήστρα, που μας τίμησαν με την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2024» παιανίζοντας στη μεταφορά της Αργυράς Ληκύθου από το Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας προς την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας και για την εξαιρετική βραδιά που μας χάρισαν σε ένα αφιέρωμα στη Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Ευχαριστούμε τον κ. Δάκη Ιωάννου και το Ίδρυμα «ΔΕΣΤΕ» για την παρουσίαση της έκθεσης έργων «Mad and the Lonely» του George Condo στον Εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος (Παλιά Σφαγεία), τον κ. Δημήτρη Αντωνίτση για την παρουσίαση της έκθεσης «Οκτώ γυναίκες» στον χώρο του Λυκείου Ύδρας, τον κ. Σωτήρη Σιδέρη και τα μέλη του ΠΕΘΥ (Πειραματικό εργαστήρι Θεάτρου Δήμου Ύδρας) για τις δύο (2) υπέροχες παραστάσεις που μας παρουσίασαν, την κα. Ευθυμία Ρουσιά και τις μικρές συμμετέχουσες, για την εξαιρετική παρουσίαση γυμναστικών επιδείξεων, αλλά και όλους του κατοίκους του νησιού μας μικρούς και μεγάλους, που βοήθησαν με μεγάλη επιτυχία να ολοκληρωθούν και φέτος οι εκδηλώσεις και η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα. Τέλος ευχαριστίες οφείλονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για την συνδιοργάνωση του εργαστηρίου για παιδιά και ενήλικες «Φιγούρες του Θεάτρου: Παιχνίδι-επαγγελματικό εργαλείο-έργο τέχνης» και στην Υδραία εικαστικό κα. Ανναλίνα Φωτοπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος από το Δήμο Ύδρας, και το δημιουργό κ. Θανάση Τζοΐτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης, οφείλονται στον Τελετάρχη κ. Εμμανουήλ Ε. Πούλο για τον άψογο συντονισμό (αμισθί) των εορταστικών εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2024».

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται, επίσης, στην κα. Ελένη Χριστοδούλου εκδότρια της τοπικής εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» και στον κ. Σπήλιο Σπηλιώτη διαχειριστή του blogspot «Ύδρας Πολιτεία» για την υποστήριξη και προβολή των εκδηλώσεών μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην Προϊσταμένη των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου μας κα. Σταματίνα Δηλαβέρη και στο υπόλοιπο προσωπικό για την ουσιαστική συνδρομή τους στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά το τμήμα παραδοσιακών χορών του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου για το μουσικοχορευτικό δρώμενο που παρουσίασαν στο λιμάνι της Ύδρας και τον χοροδιδάσκαλό τους κ. Γιώργο Γκολέμη.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, τη μεγάλη χορηγό και των φετινών Μιαουλείων, κα. Αγγελική Φράγκου για τη χορηγία των πυροτεχνημάτων. Χωρίς την αγάπη της, ο Δήμος μας δεν θα είχε αυτήν τη δυνατότητα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο «Κοινωφελές Ίδρυμα Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη» για τη χορηγία των προσκλήσεων και αφισών των Μιαουλείων και γενικότερα για τη διαρκή αγάπη και συμπαράσταση.

Ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία, Orlof, Νηρηίδες, Angelica, Αμαρυλλίς, Cotommatae, για τη δωρεάν παραχώρηση δωματίων.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς για τα φετινά Μιαούλεια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ & ΜΑΡΙΑΣ ΒΕΤΙΜΗ, ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, κ. Γεώργιο Προκοπίου, κ. Δάκη Ιωάννου και τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται, στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Μαίρη Κάτσικα για την άρτια διοργάνωση - παραγωγή και επιμέλεια όλων των φετινών εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2024» και στον Αντιδήμαρχο Εθιμοτυπίας κ. Κωνσταντίνο Μπεράτη για την άριστη απόδοση του επίσημου πρωτοκόλλου.

Τέλος, με μεγάλη χαρά θα ήθελα να απευθύνω ευχαριστίες στον σκηνοθέτη κ. Τάκη Τζαμαριά και στους συνεργάτες του που μας ταξίδεψαν με την αναπαράσταση «Με λογισμό και… με φωτιά» σε σημαντικές στιγμές της Ιστορίας μας με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα.

Προσωπικές ευχαριστίες σε όλους τους Συνεργάτες μου και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο για την άψογη οργάνωση όλων των φετινών εκδηλώσεων και όσους ενδεχομένως άθελά μου να παρέλειψα, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλους Εσάς, τους Δημότες και φίλους της Ύδρας, για την αγάπη σας, τα συγχαρητήρια και τις πολλές ευχές σας. Η δική σας αγάπη, είναι η ηθική ανταμοιβή στους κόπους μας, για το καλό της Ύδρας μας και την σωστή προβολή της ένδοξης Ιστορίας της.

Με μεγάλη εκτίμηση και ευχαριστίες,
Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης
Δήμαρχος Ύδρας


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ