ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Συναντήσεις του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεώργιου Κουκουδάκη με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο (25/07/2022)

 

Από τις διαδοχικές συναντήσεις μου με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.

Συζητήσαμε σειρά θεμάτων. Επισήμανα το έντονο πρόβλημα εξεύρεσης στέγης για τους αναπληρωτές καθηγητές στο Νησί μας και την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμων καθηγητών για την στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων της Ύδρας μας.

Ο Δήμος μας μόνο για το σχολικό έτος 2021-2022 κατέβαλε ως ενίσχυση ενοικίου σε 29 αναπληρωτές καθηγητές το ποσό των 47.750 Ευρώ. Δηλαδή 200 Ευρώ το μήνα.

Είναι μια ενίσχυση που καθιερώθηκε το 2016 (με 100 Ευρώ το μήνα) χάρις στην υγιή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει όλοι οι φορείς του Νησιού και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να συνεργαστούμε για την έγκαιρη εξεύρεση στέγης για όλους τους αναπληρωτές καθηγητές που θα έρθουν να υπηρετήσουν στο Νησί μας.

Ο Δήμος μας έχει ήδη ξεκινήσει τη χρονοβόρα νομική διαδικασία για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου του γηροκομείου και τη μετατροπή του σε ξενώνα φιλοξενίας εκπαιδευτικών. Η εκπαίδευση των παιδιών της Ύδρας μας αφορά όλους!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ