ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Το Εργαστήριο Τέχνης Και Λόγου της ΚΕΔΥ παρουσιάζει την κωμωδία «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Neil Simon, στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας (07/12/2022)

 

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.

Το Εργαστήριο Τέχνης Και Λόγου της ΚΕΔΥ παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ Του Neil Simon
Απο το Πειραματικό Εργαστήριο Θεάτρου Ύδρας (Π.Ε.Θ.Υ)

Οι Ηλίθιοι (Αγγλ. Fools) είναι ο τίτλος ενός θεατρικού έργου του Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον. Πρόκειται για μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας.

Υπόθεση του έργου:

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λέον Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωρίο και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι της νέας του εργοδότριας, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει την αδερφή της Λένια και την κόρη της Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.

Σύντομα θα ανακαλύψει οτι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα...

Διασκεύη-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Άκης Σιδέρης.
Κοστούμια: Μαίρη Ρετιτάγκου-Ντέσκα, Στελλίνα Ντέσκα.
Κατασκευές σκηνικών: Δημήτρης Παύλου.
Μίξεις Ήχων: Tini MC.
βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Λιαρμακοπούλου.
Υποβολέας: Ζωή Παπαδοπούλου Μπίκου.

Παίζουν: Ζορνίτσα Ρούσεβα, Αλέξανδρος Παπανικολάου, Ανδρέας Θεοδοσίου, Διώνη Σιγάλα, Καίτη Θεοδοσίου, Στελλίνα Ντέσκα, Αριστέα Μπάλλα, Μαίρη Ρετιτάγκου-Ντέσκα, Μεταξία Παρρίση-Λαναρά, Χαρά Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπουγιουκλής.

Και οι μικροί: Παντελής Σαρούκος, Καλλίστη Ευσταθίου-Φλωριά, Δημήτρης Ευσταθίου-Φλωριάς, Εύα Μπεξή, Αναστάσης Μπεξής, Βαγγέλης Σαίτης, Ολυμπία Μπίτσικα.

Χορέυει η Αφροδίτη Παύλου.
Υπέυθυνοι χώρου Συνεδριακού και ταξιθεσίας: Τασούλα Ακλήρου-Αργύρης Δαλάκος.
Γραφιστικά αφίσας: Λένα Κανιώτη.
Σκίτσο αφίσας: Σπύρος Ανδριανός.

Ευχαριστούμε την Ρίτσα Μπουγιουκλή για την βοηθειά της στις κατασκευές καπέλων.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ