ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ένας Ελάχιστος Φόρος Τιμής της Ύδρας μας προς έναν ακόμα Ήρωα της (10/12/2022)

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας κατά τη συνεδρίαση του στις 07/12/2022 ενέκρινε ομόφωνα την εισήγησή του Δημάρχου Ύδρας να ονομασθεί η πλατεία κοντά στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής σε "Πλατεία Συνταγματάρχη Γκίκα Τρίπου."

Ο Γκίκας Τρίπος γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1917 στην Ύδρα, πολέμησε με το βαθμό του Συνταγματάρχη στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου το Χειμώνα του 1940.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 1940, ενώ πολεμούσε στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου, τραυματίστηκε από έκρηξη Ιταλικής οβίδος, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δύο του πόδια. Για την πολεμική του δράση τιμήθηκε με μετάλλια και παράσημα Ανδρείας, τόσο στο μέτωπο από τον μετέπειτα Αντιστράτηγο Βενετσάνο Κετσέα, όσο και στην Αθήνα από τον Βασιλιά Παύλο Α’, στη διάρκεια τιμητικής εκδηλώσεως που διοργανώθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Κάθε χρόνο και μέχρι το τέλος της ζωής Του άνοιγε τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Άνοιγε τις παρελάσεις για να τιμήσει του νεκρούς συμπολεμιστές Του. Για να τιμήσει όλους αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για την Ελευθερία μας! Ένα λαμπρό παράδειγμα που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα που κάποιοι αντιμετωπίζουν τις Εθνικές Επετείους ως "αργία" και φροντίζουν μάλιστα να πάρουν και άδεια την ημέρα εορτασμού τους...!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ