ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ημερο πρόγραμμα δωρεάν μαζικών στειρώσεων του Δήμου Ύδρας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Δημοτικής Αγοράς (15/05/2023)

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ημερο πρόγραμμα δωρεάν μαζικών στειρώσεων του Δήμου Ύδρας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Δημοτικής Αγοράς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας προστασίας και εξασφάλισης καλύτερων συνθηκών, που θα επιτρέψουν την ευζωία των ζώων συντροφιάς, πραγματοποιήθηκαν 60 στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες ενώ σε επιπλέον 18, παρασχέθηκε περίθαλψη (εξετάσεις, νοσηλείες και φαρμακευτική αγωγή).

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνέπεια, το χαμόγελο και την ακούραστη παρουσία κατά τη διάρκεια των στειρώσεων στους εθελοντές φιλόζωους και ειδικότερα στους: Γιώργο Ράμπια, Αριστέα Μπάλλα, Δέσποινα Κυπραίου, Πόπη Ζωγκού, Στέφανο Καμπανέλλη, Σταυράτη Γιάννα και στη νεότερη σε ηλικία φιλόζωη την Βενετία Αναργύρου!

Ευχαριστίες οφείλω και στους εθελοντές φιλόζωους οι οποίοι ασχολούνται και συμμετέχουν στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων του δήμου μας ποικιλοτρόπως. Εντοπίζουν και περισυλλέγουν αδέσποτα όπου έπειτα εξετάζονται από την κτηνίατρό μας, τσιπάρονται, εμβολιάζονται και στειρώνονται.

Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τα 2 φιλοζωικά σωματεία που συμμετέχουν ουσιαστικά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, την «Υδραϊκή Κιβωτό» και το σωματείο «Διάσωση Μικρών Ζώων Ύδρας».

Να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμη μια φορά την κα. Αντιγόνη Βαμβακά, για την κάλυψη του κόστους της διαμονής της κτηνιατρικής ομάδας.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στον Θεοφάνη Παπανικολάου, στην Ελλή Σταθοπούλου και στον Αργύρη Δαλάκο που φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των στειρώσεων και την επιτυχή έκβαση του έργου μας. Η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη!

Τέλος να ευχαριστήσουμε την κτηνίατρο κα. Αργυρή Κοτζαμπασάκη και την ομάδα της «Animed», για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό τους, την Αγάπη τους και την Ευαισθησία τους για τα αδέσποτα.
Η φιλοζωία είναι Πολιτισμός και αποδεικνύεται μόνο με πράξεις!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ