ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Στιγμιότυπα από το εργαστήριο χειροτεχνίας «Ανοίξτε τα μπαούλα. Φέρτε το κέντημά σας Φτιάξτε το νέο σας ρούχο» που πραγματοποιήθηκε με συνεργασία την ΚΕΔΥ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας στις 13 και 14 Μαΐου 2023 στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη (16/05/2023)

 

Στιγμιότυπα από το #εργαστήριο_χειροτεχνίας «Ανοίξτε τα μπαούλα. Φέρτε το κέντημά σας! Φτιάξτε το νέο σας ρούχο!» που πραγματοποιήθηκε με συνεργασία την ΚΕΔΥ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας στις 13 και 14 Μαΐου 2023 στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα με αφορμή την #Διεθνή_Ημέρα_Μουσείων (18 Μαΐου).

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η διάσωση και αξιοποίηση παλαιότερων και νεότερων εργοχείρων (κεντήματα, δαντέλες, υφαντά κ.ά.), τα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ανασύρουν «από τα μπαούλα τους» και να τα αξιοποιήσουν σε σύγχρονες δημιουργίες.

Την πρώτη ημέρα η δημιουργός Μαγδαληνή Δρούμπουλα- MagdaleneD, παρουσίασε τεχνικές συντήρησης και καθαρισμού των εργόχειρων, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους αξιοποίησής τους. Στο τέλος της πρώτης μέρας διαβάστηκαν, από την Κωνσταντίνα Καλαϊντζή, κείμενα της Βάλιας Πετούρη (δημοσιογράφος- συγγραφέας) και έπαιξε φλάουτο ο Γιώργος Ζαρκάδας.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε εργαστήριο για την ανάδειξη των εργόχειρων, προσαρμοσμένων σε σύγχρονα ενδύματα.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ